-1.1 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Duitse bosbouwkampioenschappen op de Ligna

HANNOVER – Beursbezoek vermoeit. Daarom is het geen slecht idee om tussen de bezoeken aan de diverse hallen door een bezoekje te brengen aan het buitenterrein. Niet alleen om daar te kijken bij wat de verschillende exposanten in petto hebben, maar ook om getuige te zijn van het German Logging Championschip.

De elite van de Duitse bosbouwprofessionals en timmerlieden gaan de strijd aan in tal van disciplines en vaardigheden. De beursorganisatie bestempelt het deelnemersveld als de elite en de Formule 1 voor wat betreft timmerlui en bosarbeiders. Dit jaar gaan honderd deelnemers de strijd aan. Degenen met de beste combinatie van uithoudingsvermogen, handvaardigheid en precisie zullen strijden voor de overwinning. Het kampioenschap gaat over meerdere onderdelen, waaronder bomen vellen, kettingmontage en veilen en schijven zagen.

Eén van de spectaculaire onderdelen is het bomen vellen. De 18 meter lange stammen (middels een speciale boor 1,5 meter diep in de grond zijn gezet) moeten zo omgezaagd worden dat ze exact op de vooraf aangegeven plek vallen. Vervolgens moeten de deelnemers dertig schijven van exact dezelfde dikte zagen. Snelheid en nauwkeurigheid spelen bij beide onderdelen een belangrijke rol.

Het idee om de dagelijkse disciplines waar bosarbeiders mee te maken hebben in een competitie te verwerken stamt al uit de jaren zeventig. De Duitse kampioenschappen vinden al sinds 1999 plaats op de Ligna.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X