1.4 C
Apeldoorn
maandag 4 december 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Drie vakbeurzen in teken van kennisdeling en zakendoen

DEN BOSCH – De Brabanthallen vormden 9, 10 en 11 oktober het centrum van de Nederlandse energietransitie: duizenden professionals bezochten daar Vakbeurs Energie, Ecomobiel en Industrial Heat & Power om kennis te delen, contacten te leggen en zaken te doen. Centraal thema was daarbij uiteraard de verduurzaming van Nederland.

Met zo’n 15.000 zakelijke bezoekers, meer dan 350 betrokken bedrijven en brancheorganisaties en een inhoudelijk programma zo omvangrijk, dat voor de uitvoering ervan maar liefst tien theaters en een congrescentrum nodig waren, vormen Vakbeurs Energie, Ecomobiel en Industrial Heat & Power samen een business to business transitieplatform van landelijk belang.

Doekle Terpstra, voorzitter van UNETO-VNI, vatte het in zijn prikkelende betoog goed samen: “Alles wat hier staat is duurzaamheid en staat in het teken van de toekomst. Eigenlijk zou elke Nederlandse bestuurder hier een middag rond moeten lopen en kijken”.

Drie Vakbeurzen

Vakbeurs Energie is de zakelijke beurs voor professionals die werken met warmte, elektriciteit en energiebesparing, waarbij zusterbeurs Industrial Heat & Power zich specifiek richt op de industriële grootverbruiker. Ecomobiel is er voor iedereen die zakelijk betrokken is bij duurzame mobiliteit. De beurzen vinden jaarlijks gelijktijdig en op dezelfde locatie plaats en genieten vanwege het complete pallet aan oplossingen een groeiende belangstelling onder zowel exposanten als bezoekers.

Meer en beter bezoek

Particulieren zonder persoonlijke uitnodiging van een exposant verkregen deze editie slechts toegang indien zij betrokken zijn bij VvE’s, coöperaties of andere wijkinitiatieven. Toch trokken de beurzen dit jaar gezamenlijk bijna 3 procent meer bezoekers dan vorig jaar en was een extra hal in gebruik. De groei zit er duidelijk in.

Towards zero emission

De tiende editie van Ecomobiel stond in het teken van ‘zero emission’: naast een beursvloer vol koplopers op het gebied van duurzame mobiliteit en oplossingen specifiek voor de stedelijke logistiek vonden er diverse seminars plaats over onder andere mobility as a service (MaaS), smart charging en zero emissie stadslogistiek. Uiteraard waren er ook weer twee test & drive parcours uitgezet, waarop gereden werd met licht elektrische voertuigen en op het snelle parcours met onder meer diverse.
Uitgever en hoofd mediapartner Vakmedianet organiseerde het Nederlands Warmtepomp Congres en in samenwerking met RVO.nl en de Ministeries van Economische Zaken & Klimaat en Binnenlandse Zaken vond een dagvullend seminar met workshops plaats. Tientallen brancheorganisaties en kennisinstituten waren nauw bij de programmering betrokken, waaronder tevens UNETO-VNI, VNCI, FEDEC, FME en TNO.

Exposanten

Ook veel bedrijven gaven extra inhoud aan hun deelname als exposant. Zo faciliteerde ABB op het hoofdpodium van Vakbeurs Energie de paneldiscussie ‘Nederland energieneutraal; we komen verder door te doen!’ onder leiding van Pernille La Lau en organiseerden exposanten Eco Steam and Heating en Blue Terra in het theater van Industrial Heat & Power symposia over waterstof en industriële elektrificatie.

Renovatie en Monument in 2018

De eerstvolgende vakbeurzen gelieerd aan de energietransitie (en georganiseerd door 54events) vinden plaats van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 mei 2019. De zesde editie van Renovatie (snel, efficiënt en omgevingsvriendelijk renoveren) krijgt dit jaar dus gezelschap van de nieuwe titel ‘Monument’, een vakbeurs die geheel in het teken staat van onderhoud, herbestemming, restauratie en verduurzaming van monumentaal erfgoed.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X