0.6 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Draadstangen voor versterking van houtconstructies

ARNHEM – HECO-Schrauben introduceert een efficiёnte oplossing voor het opvangen van zware belastingen in houten constructies. De HECO-WB draadstangen maken dwarsverbandversterkingen van hout mogelijk zonder het tijdrovende gebruik van lijm. De opvang van krachten vindt uitsluitend plaats via de schroefdraad.

HECO-WB staat voor ‘Wood Bar’ en duidt dus op houtversterking door middel van een ingeschroefde staaf of stang (‘bar’). De draadstangen kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor het verstevigen van onder meer dakbalken, draagbalken, dwarsverbanden en andere houtverbindingen.

De gegalvaniseerde, blauw geharde draadstangen zijn verkrijgbaar in twee diameters – 16 millimeter en 20 millimeter – en worden geleverd in een lengte van 3000 millimeter. Tijdens de bouw kunnen de draadstangen door de gebruiker op de gewenste lengte afgezaagd worden.
De berekening voor een veilige toepassing van de draadstangen is eenvoudig en wordt uitgevoerd conform NEN EN 1995-1-1 in combinatie met de NEN EN 1995-1-1/NB, die zijn goedgekeurd door de Duitse bouwinspectie volgens Z-9.1-777.

Dankzij de hoge treksterkte van 800 N/mm² kan in vergelijking met andere versterkingsmethoden met 50 procent minder materiaal volstaan worden. Daardoor wordt veel tijd bespaard. Latere werkzaamheden – zoals een dakopbouw – worden niet gehinderd, omdat de draadstangen volledig in het hout verzonken kunnen worden. Wanneer de boorgaten met een houten plug worden opgevuld, is de versteviging niet meer zichtbaar. Zo zijn esthetisch verantwoorde houtversterkingen mogelijk.

Nadere informatie:
Heco Schrauben
Jac. Lowie & Zoon
Telefoon: 035 – 541 59 58
www.heco-schrauben.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X