8.2 C
Apeldoorn
donderdag 29 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Dolmar Carving Team naar Oener Koefeest

OENE – Het Gelderse Oene staat op donderdag 25 oktober in het teken van het 163ste(!) Oener Koefeest. Een van dé hoogtepunten dit jaar is het optreden van het Dolmar Carving Team, bestaande uit de broers Sander en Rik Boom.

De broers hebben vele nationale titels op hun naam staan en zullen het publiek in Oene laten genieten van hun vaardigheden met de kettingzaag. Rik is regerend Nederlands kampioen, waar Sander de jaren ervoor al enkele keren de beste van het land was. Rik en Sander Boom geven demonstraties over de hele wereld, in wood carving, maar ook in ice carving.

“We nemen diverse beelden en voorbeeldboeken mee naar Oene. Samen maken we een bank die voor de verkoop is bestemd”, zegt Sander op de website Epernet.nl. Hij begon in 2007 met het carven en werd twee jaar later al kampioen sculptuur zagen wood- en ice carving. Vorig jaar werden ze gezamenlijk kampioen ice carving (ijsfiguren maken met de kettingzaag). Aan de Laagakkerweg in Wenum Wiesel zijn ze bezig met het aanleggen van een sculpturenpad met beelden van henzelf en van collega’s uit diverse landen. “We leren nog iedere dag nieuwe dingen. Ons eerste grote evenement is in Japan. Momenteel geven we drie tot vier keer per maand demonstraties. Wat als een hobby is begonnen, groeide uit tot een mooi bedrijf.” Sander heeft daarnaast een bed and breakfast. Mensen kunnen een cursus volgen en daarbij een overnachting boeken. (Bron: Epernet.nl).

- Advertisement -

Laatste nieuws

X