0.6 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Dekker introduceert nieuwe techniek tijdens Building Holland

VIANEN – Dekker Hout zet op Building Holland (17 tot en met 19 april, RAI Amsterdam) vol in op HOLZ100 kruislaags vuren(maan)hout verbonden met deuvels. De techniek heeft volgens Dekker een belangrijk aantal pluspunten boven gebruikelijke, te vergelijken bouwtechnieken, zoals Houtskeletbouw en CLT (Cross Laminated Timber) met lijm tussen de houten delen.

De grote prefab gevelelementen bij HOLZ100 zijn vergelijkbaar met prefab elementen van beton, maar dan in de vorm van enorme vuren multiplex-achtige platen met openingen voor deuren en kozijnen. Deze gevelelementen zijn volledig circulair (C2C gold certificaat).

De techniek heeft een aantal belangrijke onderscheidende punten. Zo is het mogelijk om damp open te bouwen. Vocht wordt op natuurlijke wijze gereguleerd en verplaatst zich van binnen naar buiten en andersom. En warmte wordt gebufferd en vastgehouden wanneer nodig. De buitenschil kan nog steeds gewoon gemetseld worden cq met damp open stuc behandeld of (gedeeltelijk) worden voorzien van houten gevelbekleding. Ook de binnenzijde kan met damp open stuc en verf afgewerkt worden. Stralingswarmte van de zon zorgt voor het grootste gedeelte van de verwarmingsbehoefte en installatie technisch kan er flink bezuinigd worden. Het resultaat is een gezond leefklimaat in huizen, scholen of kantoren.

Nadere informatie: dekkerhout.nl/brochures

- Advertisement -

Laatste nieuws

X