-1.1 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

De stad van de toekomst

AMSTERDAM – De door BNA Onderzoek gecoördineerde ontwerpstudie naar de stad van de toekomst heeft tien ontwerpvisies voor de vijf grootste steden van Nederland opgeleverd. Deze zijn nu gebundeld in een boek en aangevuld met beschouwingen en interviews met projectpartners en betrokkenen, en commentaar van experts. Het boek werd donderdag 18 april gepresenteerd in Het Nieuwe Instituut.

Tien breed samengestelde teams deden onderzoek voor een vierkante kilometer in de vijf grootste steden van Nederland – Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven. Met inspirerende beelden en concrete handelingsvoorstellen schetsen zij hoe de belangrijke transities van onze tijd een plek kunnen krijgen in de stad. Zij laten zien hoe de stad van de toekomst klimaatbestendig wordt, slim omgaat met energie en mobiliteit, ontmoeting stimuleert en voor iedereen een aangename plek is om te wonen en te leven. BNA-voorzitter Nathalie de Vries: “Wat we in deze ontwerpstudie onderzoeken, raakt aan de toekomst van verstedelijkend Nederland.”

De studie was een gezamenlijk initiatief van BNA Onderzoek, de TU Delft, Vereniging Deltametropool, de gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven, de Directoraten-generaal Mobiliteit, Ruimte en Water en Rijkswaterstaat van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en het ministerie van BZK.

Het 240 pagina’s tellende boek is verkrijgbaar via de BNA shop, Uitgeverij Blauwdruk en de vakboekhandel.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X