8.4 C
Apeldoorn
vrijdag 1 maart 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

‘De Puls’ verkocht aan Union Investment

AMSTERDAM – Puls, een icoon, gericht op duurzaamheid en leefbaarheid, is verkocht aan Union Investment. Met de recent bekrachtigde samenwerking tussen ontwikkelaars VORM & EDGE wordt gezamenlijk gewerkt aan deze unieke woon- en werkomgeving aan de Amsterdamse Zuidas. De Puls zal na oplevering in 2024 bestaan uit tweehonderd appartementen, 36.000 vierkante meter kantoor, een bioscoop en diverse units voor horeca en retail.

Het gebouw is ontworpen om innovatieve, circulaire elementen te integreren en zo duurzaam mogelijk te opereren. Met ruim 7.000 vierkante zonnepanelen en tal van innovaties zal deze ontwikkeling een BREEAM Outstanding certificering behalen. Beperking van energieverbruik, biodiversiteit en water zijn drie hoofdthema’s binnen de ontwikkeling. Duurzaamheid vormt een onlosmakelijk onderdeel binnen het concept. Daarbij streven beide ontwikkelaars naar een WELL Platinum-certificering.

Uniek concept voor Zuidas

Hans Meurs, CEO VORM: “In De Puls komen kwaliteit, betaalbaar wonen, diversiteit, circulariteit, duurzaamheid, stadsnatuur, mobiliteit, werken en leisure samen. Een uniek concept voor de Zuidas. We verbinden door het creëren van ‘common ground’: een plek waar iedereen zich welkom en thuis voelt. We vinden het fantastisch dat we dit samen met EDGE en Union Investment gaan realiseren.”
Boudewijn Ruitenburg, COO EDGE: “We zijn blij met het project en kijken uit naar een fantastische samenwerking met VORM. Met De Puls wordt een geweldig, duurzaam en levendig gebouw toegevoegd aan de Amsterdamse Zuidas. Dat Union ook is aangehaakt als investeerder is een prachtige kroon op deze ontwikkeling.

Betaalbaar wonen, werken en leisure

De vraag naar betaalbare woningen in Amsterdam is groter dan ooit. Met 151 middenhuur woningen levert De Puls een bijdrage aan de ambitie van de gemeente Amsterdam om jaarlijks 1.670 middenhuur woningen te realiseren. Naast woningen biedt De Puls 3.000 vierkante meter bioscoopruimte, 1.600 vierkante meter horeca, 350 vierkante meter winkelruimte en 36.000 vierkante kantoorruimte.
De Puls is een ontwerp van MVSA Architects in samenwerking met VMX Architects. Overige partners die aan De Puls hebben gewerkt zijn Van Rossum, DGMR, Van Toorenburg, Delva Landscape Architecture, C2N, HFB Groep en Eteck. Bij de transactie is VORM bijgestaan door Loyens & Loeff. Union Investment is bij deze transactie bijgestaan door Savills.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X