4.3 C
Apeldoorn
maandag 26 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

De Groot presenteert vernieuwde Biesse Winline

ROSMALEN – De Winline is het CNC-bewerkingscentrum voor ramen, deuren en kozijnen van de Italiaanse fabrikant Biesse. De Winline kenmerkt zich door een eenvoudige bediening, makkelijk te koppelen software en een klein benodigd vloeroppervlak. De Winline is te vinden in de werkplaats van enkele tientallen timmerfabrieken en aannemers in Nederland. Op 16 november presenteert De Groot Bewerkingsmachines de volgende generatie van deze machine in haar showroom in Rosmalen.

De Winline is volledig opnieuw ontworpen op basis van alle ervaringen van de afgelopen jaren. Het ontwerp van de cabine is de verandering die het meest in het oog springt: deze is gelijk getrokken met alle huidige Biesse machines. Uiteraard is dat niet de belangrijkste verbetering, die is onder ‘de motorkap’ te vinden. Zo is de 5-assen configuratie opnieuw opgebouwd om ruimte te maken voor de zwaardere 21,6 kW freesmotor. Het frame is verzwaard en daardoor draait de machine nu nog stabieler en sneller.

Een andere belangrijke wens van de gebruikers was een hogere Z-as. Hierdoor kunnen op de nieuwe Winline delen tot wel 150 millimeter hoog bewerkt worden.
Ondanks alle verbeteringen, is het Biesse ook gelukt om de machine voor een vriendelijke prijs te kunnen produceren in hun fabriek in Italië. Zo wordt de Winline nog aantrekkelijker voor de timmerfabriek en aannemer die op conventionele wijze produceert.

Winline Dutch Edition

Het Nederlandse kozijn is uniek in de wereld. Niet alleen zijn onze profielen anders, ook is ons hout harder en duurzamer dan in veel andere landen. Wij stellen dan ook hele andere eisen aan een CNC-bewerkingscentrum voor ramen, deuren en kozijnen. De Groot Bewerkingsmachines heeft daarom samen met Biesse een Nederlandse versie samengesteld met daarop alle belangrijke functies die wij in Nederland gebruiken. Een vast geconfigureerde machine, geschikt voor 95 procent van de Nederlandse kozijnen.
Zo bevinden de in- en uitvoer zich boven elkaar, 3.200 mm breed. Verder heeft de Winline Dutch Editioen zes balken met dubbele klem tot 150 millimeter hoogte en is het CNC-bewerkingscentrum uitgerust met een 22- of 44 positie gereedschapswisselaar en een 5-assen freesmotor van 21,6 kW.
Door de functies weg te laten die in Nederland niet gebruikt worden en de machines in lijn te laten produceren bij Biesse is de instapprijs van deze machine nu zeer interessant. De nieuwe Winline zal onthuld en gedemonstreerd worden op 16 november in de showroom van De Groot Bewerkingsmachines in Rosmalen. Opgeven voor de introductie kan via de website van De Groot: www.degroot.nl/winline.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X