9 C
Apeldoorn
vrijdag 1 maart 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

De Groot Bewerkingsmachines levert S&S exclusief in Nederland

ROSMALEN – Tijdens de Massief Dagen bij De Groot Bewerkingsmachines is aangekondigd dat De Groot vanaf nu het exclusief dealerschap heeft van S&S Maschinenbau. De samenwerking richt zich voorlopig op het leveren van de automatische opsluitbanken van het Duitse merk.

Gevoed door onder andere personeelstekorten is de timmerindustrie steeds meer bezig met het automatiseren van de productie. Automatische afkort- en schaaflijnen, evenals CNC-bewerkingscentra, zijn al volop te vinden in Nederland. Vanuit de markt wordt nu voornamelijk gekeken naar het opsluitproces en wordt vol spanning gewacht op een goede en betaalbare oplossing. De Groot is met deze uitdaging aan de slag gegaan en is uitgekomen bij de automatische opsluitbanken van S&S.

Werking

Na het scannen van de barcode van het kozijn, wordt de machine automatisch ingesteld. Het bovenste kozijndeel wordt op lichaamshoogte ergonomisch ingeladen en automatisch omhoog gebracht. De stijlen worden geplaatst en de opsluitbank perst het kozijn automatisch en met exact de juiste druk volgens KOMO-normen. Een automatische uitvoer kan vervolgens zorgen dat de opgesloten kozijnen bij de spuitrobot terecht komen.
Door deze machine te koppelen met de Weinig Unipin 2000 lijm- en deuvelautomaat kan het hele opsluitproces door slechts één persoon worden uitgevoerd. En daar heeft de markt wel oren naar, zo bleek tijdens de Massief Dagen. De demonstraties op de S&S RP Super trokken dan ook veel bekijks.

Exclusief partnerschap

Naast een goede oplossing voor het opsluitproces is door De Groot ook gekeken naar andere aspecten zoals service, opleidingsmogelijkheden, handleiding, elektrische schema’s en software. Op alle onderdelen scoorde S&S bijzonder goed, zeker in vergelijking met andere middelgrote familiebedrijven. Verder is een exclusieve samenwerking van groot belang voor De Groot, hierdoor kan er volledig gefocust worden op het leveren van kwaliteit.
De Groot Bewerkingsmachines is expert op het gebied van bewerkingsmachines voor hout en kunststof. Het bedrijf levert zowel nieuwe als gebruikte bewerkingsmachines, onderdelen, scholing en een uitgebreid servicepakket. Voor elke branche heeft De Groot experts in huis die met hun kennis en creatieve inzichten streven naar meer rendement en verbeterde productieprocessen voor de klant. In de 16.000 vierkante meter tellende showroom staan bewerkingsmachines van merken als Altendorf, Weinig, Biesse, Hofmann, Casadei en meer.

Nadere informatie:
De Groot Bewerkingsmachines
Telefoon: 073 – 547 1300
www.degroot.nl/s-s

- Advertisement -

Laatste nieuws

X