-0.9 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

‘Dag van de Duurzaamheid’ bij Houtindustrie Schijndel

SCHIJNDEL – De deuren bij Houtindustrie Schijndel (HIS) stonden op zaterdag 6 oktober open tijdens de Dag van de Duurzaamheid in de gemeente Meijerijstad. De bezoekers werden tijdens een rondleiding uitgebreid geïnformeerd en over drie belangrijke pijlers binnen Houtindustrie Schijndel op het gebied van duurzaamheid, namelijk: opwekken van groene energie en warmte, het optimaal bewerken van eikenhout (meer vierkante meters uit een kubieke meter eikenhout) en het duurzaam splitsen van reststromen.

Houtindustrie Schijndel is op het gebied van duurzaamheid al jaren klaar voor de dag van morgen en noemt zichzelf hierin onderscheidend ten opzichte van andere aanbieders in de markt.

Energieonafhankelijk

Zo is het bedrijf al vanaf 1997 energieonafhankelijk met de oprichting van de ‘Bio-Energiecentrale Schijndel’. De opwekking van 7,5 miljoen kilowattuur per jaar is genoeg voor drieduizend huishoudens. Hierdoor is het gebruik van fossiele brandstoffen nihil en wordt er energieneutraal geproduceerd.

Zonnepanelen

Op de daken van de loodsen liggen sinds september 2016 ruim 3.100 zonnepanelen. Op jaarbasis wekken deze maar liefst 780.000 kWh duurzame elektriciteit op. Binnenkort wordt gestart met de uitbreiding van 1.880 zonnepanelen die nog eens 500.000 kWh aan duurzame elektriciteit opleveren. De opgewekte energie van de Bio-Energiecentrale en de zonnepanelen dekt volledig de warmte- en elektriciteitsvraag van HIS en maakt dat hierdoor gebruik van fossiele brandstoffen nihil is en wordt er volledig energieneutraal geproduceerd.

Groene stroom

Het overschot aan elektriciteit wordt rechtstreeks als goeie stroom geleverd via Energiemaatschappij Vandebron.Naast de Bio-Energiecentrale en zonnepanelen, heeft HIS voor 90 procent elektrisch intern transportmaterieel (onder andere heftrucks en zijladers).

Houtindustrie Schijndel

Houtindustrie Schijndel (HIS) is gespecialiseerd in het op duurzame wijze bewerken (drogen, schaven, herzagen, optimaliseren, kops bewerken, profileren enz.) van hout én het produceren van eiken houten vloeren onder de eigen merknamen Origineel Chapel Parket en AvanceFloors.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X