4.3 C
Apeldoorn
maandag 26 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Cursus Klantadvies en verkoop hout

WILP – Op 31 mei staat bij Ingenieursbureau Evan Buytendijk (IEB) de nieuwe cursus Klantadvies en verkoop hout op de agenda. Deze ochtend is bedoeld voor iedereen die werkzaam is binnen de timmer-, hout-, en/of bouwbranche in een commerciële functie. Tijdens de cursus komen basiskennis over marketing, advies geven en communicatie aan bod.

Met de praktische middelen en het communicatiepakket die worden aangereikt kunnen cursisten met meer vertrouwen hun klant te woord staan en hen beter overtuigen van bijvoorbeeld nut en noodzaak van duurzaamheid. IEB heeft duurzaamheid hoog in het vandaal staan. Ook klanten en groepsleden van IEB hechten hier waarde aan. Echter, hoe maken wij met z’n allen duidelijk aan de eindgebruiker hoe belangrijk het is om duurzaam gecertificeerd hout te (ver-)kopen? Zowel in het klantcontact als in commerciële communicatie (online en offline) is de manier waarop een product wordt aangeboden van groot belang om deze boodschap goed over te brengen.

Naast bovenstaande thema gaat het in de cursus over algemene thema’s die te maken hebben met marketing, advies en communicatie. Dit alles natuurlijk toegepast op de houtbranche. Het hebben van voldoende technisch, inhoudelijke kennis (van hout en houtproducten) maakt van een medewerker namelijk nog geen goede verkoper of adviseur. Voor iedereen die werkzaam is binnen de houtbranche is deze cursus, volgens IEB een aanwinst. Zo kunnen bijvoorbeeld bedrijfsleiders, calculatoren, verkopers, medewerkers binnen/buitendienst, werkvoorbereiders etc. deelnemen om zo breder inzetbaar te worden. De cursist krijgt een inspirerende en leerzame ochtend met collega’s waarbij concrete (marketing-) middelen en (communicatie-) technieken worden aangereikt. Tijdens de cursus wordt relevante theorie gepresenteerd en alles wordt verduidelijkt door middel van films en opdrachten. Aan het eind van de ochtend volgt een gezamenlijke netwerklunch.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X