9.7 C
Apeldoorn
maandag 11 december 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Crown reachtruck wint IFOY Award 2020

Crown heeft de International Intralogistics and Forklift Truck of the Year (IFOY) Award 2020 gewonnen. De prijs werd toegekend in de categorie ‘Warehouse Truck Highlifter’ voor reachtrucks in de ESR 1000-serie.

De IFOY Award is een onderscheiding voor uitmuntende prestaties en erkent de beste intralogistieke producten en systeemoplossingen van het jaar. De nieuwe ESR 1000-serie won de IFOY Award 2020 vanwege diverse innovaties die productiviteit, connectiviteit en de veiligheid van de bestuurder een boost geven. Het betreft hier onder meer Crowns nieuw ontwikkelde Gena-besturingssysteem en Xpress Lower-technologie waarmee de mast sneller omlaag kan worden gebracht.

Innovaties

De jury over het niveau van klantvoordelen dat de ESR 1000-serie biedt: “Doorslaggevende factoren voor de beslissing van de jury waren de innovaties op gebieden zoals duurzaamheid, ergonomie en veiligheid, die consistent zijn gefocust op meer voordelen voor de klant, evenals de prestatiewaarden van de truck. Vooral uitmuntend zijn de Xpress Lower-technologie, die de daalsnelheid van de mast kan verdubbelen, en het energiebesparende regeneratief dalen”, aldus Anita Würmser, executive voorzitter van de IFOY Award-jury.

Geweldige eer

Ken Dufford, vicepresident Europa bij Crown, legt uit wat dit betekent voor het bedrijf: “Voor mij en vooral voor de technici van Crown is het een geweldige eer om onze vierde IFOY Award voor vorkheftechnologie te ontvangen. Deze onderscheiding erkent dat ons werk onze klanten en onze sector in het algemeen waardevolle mogelijkheden biedt. Wij bij Crown gaan verder dan traditionele productontwikkeling om geavanceerde oplossingen te creëren die echte toegevoegde waarde bieden – dat zit nu eenmaal in ons DNA. We bouwen niet alleen robuuste, duurzame en betrouwbare vorkheftrucks, we ontwikkelen ook trendsettende oplossingen die vorkheftrucks verrijken en de vaardigheden van de bestuurder aanvullen. In onze ontwikkelingsstrategie staan productiviteit, veiligheid, bestuurders en ergonomie altijd voorop.”

De ESR 1000-serie biedt innovatieve technologie gecombineerd met nieuwe, intelligent verbonden functies in het Gena-besturingssysteem die bestuurders een datarijke gebruikerservaring bieden en hen in staat stellen om op elke hoogte precies en effectief te werken, zonder dat de productiviteit in het geding komt.
Bestuurders, magazijnbeheerders, onderhoudsmonteurs en veiligheidsmanagers profiteren allemaal van het Gena-besturingssysteem, nieuw ontworpen door Crown en voor het eerst in de ESR 1000-serie gebruikt. Het Gena-systeem is intuïtief, aanpasbaar en interactief, en biedt bestuurders een nieuwe en prettige ervaring. Een kleurentouchscreen van 7 inch laat de bestuurder kiezen uit 25 talen en een groeiend aantal widgets die belangrijke gegevens over de heftruck weergeven, zoals inzettijd, stuurhoek, snelheid en batterijlading. Het nieuwe Gena-besturingssysteem optimaliseert de truckprestaties en maakt essentiële informatie op duidelijke, begrijpelijke en gemakkelijk te gebruiken wijze zichtbaar om bestuurders te helpen meer lading te verwerken in kortere tijd.

Verbetering productiviteit

Een andere innovatie op de ESR 1000 is de Xpress Lower-technologie, die de daalsnelheid van de mast kan verdubbelen tot 1,1 m/s. Deze snelheid zorgt volgens Crown voor wel 21 procent meer productiviteit. In plaats van extra energie te verbruiken, voert de Xpress Lower-functie de energie die tijdens het omlaag brengen van de mast gegenereerd wordt terug in de batterij. In combinatie met het regeneratieve remsysteem van de ESR 1000 kan dit resulteren in energiebesparingen van wel 11 procent, aldus Crown.

Net zoals alle andere heftrucks van Crown is ook de nieuwe ESR 1000-serie leverbaar met lithium-ion-batterijen. Maar met de hulp van de Crown-onderhoudsmonteurs kan, afhankelijk van het energieprofiel van de betreffende toepassing, op elk gewenst moment worden overgeschakeld naar loodzuurbatterijen.
De Auto Height Select-functie verbetert de precisie. Bestuurders kunnen deze automatische, vooraf ingestelde hoogteselector gebruiken om de vorken op geprogrammeerde stellinghoogtes te laten stoppen, of de drukknop gebruiken om de vorken op de volgende geprogrammeerde hoogte te stoppen. Deze precieze, geautomatiseerde positionering helpt schade aan producten, stellingen en trucks te voorkomen en verbetert tegelijkertijd de verwerkingscapaciteit. Tijdens het heffen van de vorken toont het grote kleurendisplay de huidige stellinghoogte en het waarschuwt de bestuurder wanneer de vorken de geprogrammeerde hoogte hebben bereikt. Het programmeren van verschillende stellinghoogtes voor meerdere zones in het magazijn gebeurt heel eenvoudig met behulp van de afstandsbedieningsknop die wordt gebruikt in combinatie met het Gena-display.
De capaciteitsmonitor is al even nuttig. Hiermee kunnen bestuurders het ladinggewicht, de hefhoogte en de restcapaciteit in één oogopslag op het display zien, zodat ze binnen de veilige belastinglimieten blijven.

Bekroonde prestaties

Gedurende de IFOY-test in februari 2020, die in Hannover plaatsvond, domineerde de nieuwe reachtruck van Crown de concurrentie. De ESR 1000-serie doorstond de test die was georganiseerd door onafhankelijk journalist en IFOY-tester Theo Egberts, en maakte vervolgens een uitstekende indruk tijdens de wetenschappelijke IFOY-innovatiecontrole en de daaropvolgende beoordeling door de jury. Naast innovatie worden de trucks ook beoordeeld aan de hand van andere testcriteria, waaronder zuinigheid, energie-efficiëntie, duurzaamheid, veiligheid, ergonomie en ontwerp.
De IFOY Award is een prestigieuze internationale prijs voor logistieke en interntransportoplossingen. Winnaars worden gekozen door een jury bestaande uit internationaal bekende vakjournalisten. Dit is de vierde keer dat Crown deze onderscheiding wint: Crown heeft de IFOY Award in het verleden ook gewonnen voor zijn draadloze InfoLink-vlootbeheersysteem (in 2013), QuickPick Remote orderverzameltechnologie (in 2014) en de RT 4000-serie meerijpallettrucks (in 2016).

- Advertisement -

Laatste nieuws

X