0.4 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Creatief multiplex

APELDOOORN – Vuren multiplex zoals nog nooit eerder vertoond. Zo benadrukt Metsä Wood de artistieke uitvoering van ‘Easy on Site’.

Metsä Wood heeft voor een creatieve aanpak gekozen om de toegevoegde waarde van multiplex te laten zien. De beeldserie en video zijn ontwikkeld voor afnemers uit de bouw en is voor iedereen die de subtiele schoonheid van hout waardeert een lust voor het oog. In de bouw dragen de juiste materialen bij aan het voorkomen van extra bewerkingen, uitdagingen door de weersomstandigheden en veiligheidskwesties die de projectplanning behoorlijk in de war kunnen brengen.

Voor alle bouwtoepassingen

Metsä Wood Spruce Ply-producten zijn ervoor bedoeld om deze uitdagingen te realiseren en tegelijkertijd een maximaal rendement te bewerkstelligen. De panelen zijn licht en gemakkelijk te installeren en te verwerken. De multiplexplaten zijn ideaal voor wanden, vloeren en dakconstructies. De speciale oppervlaktebehandelingen verbeteren de bestendigheid tegen vocht en schimmels en realiseren een verhoogde brandveiligheid. De producten zijn gemaakt van hoogwaardige grondstoffen – 100 procent traceerbaar hout uit duurzaam beheerde Noord-Europese bossen – en zijn daarnaast milieuvriendelijk.
Om de Spruce Ply-waardebelofte ‘Easy on site’ op een ludieke manier te communiceren, is Metsä Wood een samenwerking aangegaan met het award-winning design team van hasan & partners en productiebedrijf Duotone. Het resultaat mag er zijn: de uitstraling en voordelen van vuren multiplex zijn vertaald naar een kunstervaring.

Niet saai

Het creatieve idee van de video- en beeldserie is bedoeld om inzicht te bieden, maar is niet gebonden aan de vooroordelen die kleven aan het woord industrieel in de context van visuele communicatie. Directeur Carl Bergman van Duotone prijst Metsä Wood en het team van hasan & partners voor het verkennen van diverse mogelijkheden voor de uitvoering van het project.

“Bekende objecten vanuit een nieuwe perspectief bekijken vind ik waardevol en heel plezierig. Als we gewend zijn iets altijd om ons heen te zien, is het vaak zo dat we de bijzondere kenmerken over het hoofd zien. Simpel gezegd: door echt de tijd te nemen om multiplex te onderzoeken, ontdekte ik de schoonheid van het materiaal en wilde ik vastleggen hoe het over zou komen bij een eerste aanblik. Ons ultieme doel was het realiseren van een eerbetoon aan dit alom vertegenwoordigde industriële product.”

Nadere informatie: Metsä Wood
Telefoon: 0854 86 33 40

- Advertisement -

Laatste nieuws

X