8.2 C
Apeldoorn
donderdag 29 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Conferentie houtmodificatie

Een boom voor elke werknemer

Arvas neemt Alindus over

Limburgse lindeboom wint

ARNHEM – De European Conference on Wood Modificatie (ECWM) vindt dit jaar plaats op 17 en 18 september in Burgers Zoo in Arnhem. Het congres heeft de ondertitel meegekregen ’wood modification is coming home’, omdat houtmodificatie feitelijk in Nederland is begonnen en hier de meeste gespecialiseerde bedrijven en oudste praktijkprojecten te vinden zijn. SHR organiseert de 2018-editie van dit internationaal toonaangevende congres.

In de tweedaagse conferentie komen alle actuele en toekomstige aspecten van houtmodificatie aan bod. Wetenschappers en mensen uit de industrie van over de hele wereld komen samen om informatie uit te wisselen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van modificeerprocessen, verbeteringen die bereikt zijn in houteigenschappen, het gedrag van gemodificeerd hout in de toepassing én de ontwikkeling van de marktpositie van gemodificeerd hout.

Praktijkgericht

Naast de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen komen veel praktijkgerichte zaken over marktontwikkelingen en commerciële kansen aan bod. Er zijn op dit moment 49 sprekers voor de bijeenkomst vastgelegd. Daarnaast worden er ook nog 56 korte pitch-presentaties gegeven. Het ochtendprogramma op de eerste dag start met een overzicht van de nieuwste ontwikkelingen en gaat verder met toepassingservaringen en commerciële uitdagingen. Accsys presenteert deze ochtend de ontwikkelingen op het gebied van geacetyleerde houtvezelplaten (onder andere Tricoya); het Noorse Kebony gaat in op hun tweede nieuwe productielocatie in België; uitleg wordt gegeven over de industriële herstart van Belmadur onder een andere naam; een nieuwe Nederlandse industriële methode van houtmodificatie wordt gepresenteerd en Stora Enso zal haar thermisch gemodificeerde hout gecombineerd met harsbehandeling toelichten. Verder komen ervaringen van architecten uit Europa en Noord-Amerika met gemodificeerd hout aan bod. Dit alles wordt vooraf gegaan door vier keynote sprekers uit vier werelddelen, Europa, Azië, Noord-Amerika en Australië. Onderdeel daarvan: een verhelderende kijk op houtmodificatie binnen de circulaire economie.

Deelname

Inschrijven voor alleen het ochtendprogramma kan via ecwm9@shr.nl, onder vermelding van ‘ochtendprogramma ECWM9’. Geïnteresseerden voor de hele dag of voor de hele conferentie kunnen zich inschrijven op www.ecwm9.shr.nl. Daarnaast zijn er in het bijprogramma mogelijkheden voor expositie van materialen en producten. Informatie hierover is aan te vragen via ecwm9@shr.nl.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X