4.3 C
Apeldoorn
maandag 26 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Concurrent voor hout

Hout is tegenwoordig een populair materiaal. De duurzaamheid van hout alsmede het feit dat het materiaal zich eenvoudig laat bewerken, maken hout tot een populair materiaal bij (bijvoorbeeld) architecten en ontwerpers. Toch zijn er kapers op de kust. Formica Group kondigt bijvoorbeeld de introductie aan van het product ColorCore Compact.

ColorCore Compact is een materiaal dat volgens Formica een echt alternatief biedt voor natuurlijke materialen zoals natuursteen, composiet en hout. “Het is de volgende stap in innovatieve decoratieve oppervlakken”, aldus een woordvoerder over het nieuwe product. “Met de solide uitstraling van een natuurlijk materiaal, maar met de duurzaamheid die u van een massief laminaat zou verwachten, maakt de op kleur afgestemde, waterdichte kern het mogelijk om ontwerpkenmerken in het oppervlak te graveren, wat eindeloze creatieve mogelijkheden mogelijk maakt die de tand des tijds doorstaan.”

Er zijn drie kleurenpaletten die volgens de woordvoerder elke binnenruimte aanvullen en transformeren: natuurlijk wit, koel grijs en modern zwart. “De collecties zijn ontworpen om flair, verfijning en tijdloze luxe te communiceren. De massief gekleurde kern van de ColorCore Compact zorgt voor een consistente kleur, waardoor uw interieurproject een strakke, visueel inspirerende afwerking krijgt.”

ColorCore Compact is verkrijgbaar in twintig verschillende stijlen en decors met steenmotieven, effen kleuren, houtstructuren en fantasie decors. “De combinatie van elegantie en functionaliteit maakt deze oppervlakken ideaal voor zowel moderne ontwerpers als traditionalisten”, aldus Formica. Houtaanbieders zijn gewaarschuwd.

www.formica.com

- Advertisement -

Laatste nieuws

X