0.1 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Combi-zeskantschroef voor metaal-houtverbindingen

ARNHEM – HECO-Schrauben heeft zijn assortiment schroeven voor de houtbouw verder uitgebreid. De Topix-houtschroeven zijn vanaf nu ook verkrijgbaar met een combi-zeskantkop. De schroefkop is een combinatie van een T-drive en een klassieke zeskant. De schroef kan voor diverse toepassingen variabel verwerkt worden door gebruik te maken van een steek- of ringsleutel of van een bitje.

De schroeven kunnen overal toegepast worden waar schroeven met een verzonken kop niet bruikbaar zijn, zoals bijvoorbeeld in de houtbouw bij verbindingen van metaal en hout. Balkschoenen bijvoorbeeld kunnen met de nieuwe schroef efficiënt en betrouwbaar gemonteerd worden.

Uitvoeringen

De nieuwe Topix-schroeven zijn leverbaar in diktes van acht en tien millimeter. De uitvoeringen met een lengte tot 100 millimeter hebben een voldraad met een sterke schacht voor een hoger draagspanningsvermogen; ideaal voor metaal-houtverbindingen. De langere uitvoeringen vanaf 120 millimeter tot maximaal 400 millimeter zijn uitgevoerd als deeldraadschroef met een schroefdraad van maximaal 100 millimeter.

De nieuwe schroeven kunnen zonder voorboren gemonteerd worden. De hoge spoed zorgt ervoor dat de schroef zeer snel indraait. Freesribben op de schroefpunt voorkomen het splijten van het hout bij het indraaien. Daardoor kunnen de schroeven ook dichtbij randen of in smalle bouwdelen ingezet worden. De uitvoeringen met deeldraad hebben bij de overgang van de schroefdraad naar de schacht speciale ribben voor een spanningsvrije en lichte verwerking met een laag inschroefdraaimoment.

ETA-goedkeuring

De Europese Technische Goedkeuring ETA-11/0284 garandeert een maximale veiligheid bij het ontwerp en de berekening van verbindingen.

Nadere informatie:
Jac. Lowie & Zoon
Telefoon: 035 – 541 59 58
www.hedo-schrauben.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

X