8.2 C
Apeldoorn
donderdag 29 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Column Hout moet – Eenheidsworst

Een boom voor elke werknemer

Arvas neemt Alindus over

Limburgse lindeboom wint

Na alle (voorraad) rationalisatie slagen is het houtaanbod flink uitgedund bij de bouwmaterialen handel. Vaak ligt een plint er alleen nog in wit gegrond MDF, een plaat alleen nog in een standaard maat en een binnendeurkozijn alleen nog in wit gegrond Grenen. Op zich logisch met het oog op minimale voorraden, maar wel zonde omdat juist in hout zoveel meer mogelijk is.

Diverse houtsoorten, profileringen en afwerkingen. Juist in hout kan bijna alles. En op zich hoeft niet alles op voorraad te liggen, mits er geïnvesteerd wordt in de kennis van de medewerkers die de mogelijkheden kunnen aangeven. Want vaak is het assortiment veel groter bij de producent/importeur en kunnen er veel meer alternatieven worden aangeboden uit voorraad of met relatief korte levertijden vanuit productie in Nederland.

De grote voordelen van hout ten opzichte van kunststof of aluminium en staal worden te weinig benut. Voor iedere toepassing is een geschikte houtsoort te vinden. Iedere maat en profiel is vrijwel mogelijk. En ook in kleur is de vrijheid van keuze onbeperkt.
Aan de hout- en bouwmaterialen handel om deze voordelen te onderstrepen en niet alleen het voorraadhoutje aan te bieden, maar juist ook de alternatieven. Door de vele personeelswisselingen wordt er echter te weinig geïnvesteerd in kennis en weten medewerkers vaak nauwelijks wat er nog meer mogelijk is en waar de alternatieven besteld kunnen worden.

Laten we hopen dat de handel het belang van opleiding op houtgebied onderkent en producttraining juist weer in zet om het personeel aan het bedrijf te binden!

- Advertisement -

Laatste nieuws

X