-1.1 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

CNC Team Nederland zit boordevol ambitie

HETEREN – CNC Team Nederland BV zit boordevol ambitie. Het bedrijf is sinds begin dit jaar gevestigd in een nieuw pand in Heteren (opening 25 mei), gaat de bedrijfsactiviteiten uitbreiden richting België en wil vanaf dit voorjaar seminars organiseren om klanten en potentiële klanten te informeren over onderwerpen die direct en indirect betrekking hebben op het werken met CNC gestuurde freesmachines.

Gerwin Pelle startte zo’n 15 jaar geleden met zijn bedrijf. Hij specialiseerde zich vanaf aanvang in de verkoop van CNC gestuurde 3- 4- en 5-assige CNC-freesmachines voor diverse industrieën. Daarbij legt het bedrijf zich toe op de machines van Masterwood en CMS. We spreken af in het nieuwe onderkomen van CNC Team Nederland in Heteren. Het pand omvat in totaal circa 2.100 vierkante meter vloeroppervlak met een ruim opgezette showroom van zo’n 400 vierkante meter. Bij een rondleiding door het pand valt het op hoe smaakvol het pand is ingericht. De glazen pui is op het zuiden gesitueerd en geeft een mooie blik op de machines die in de showroom staan. “De showroom is voor ons van groot belang. Als een klant een machine bij ons wil kopen, gaan we samen naar een andere klant waar deze machine al in gebruik is en daarnaast laten we in de showroom zien wat er nog meer mogelijk is. Daar kunnen we ook beter inhaken op de specifieke wensen van de klant. Bovendien werken we veel voor defensie en de luchtvaartindustrie en deze industrieën hebben te maken met geheimhouding. Daar kun je dus alleen in een beschermde omgeving bespreken wat de specifieke wensen zijn en eventueel producten frezen.”

Masterwood

CNC Team Nederland vertegenwoordigt de merken Masterwood en CMS. Onlangs verkocht Masterwood 75 procent van de aandelen aan het beursgenoteerde bedrijf KDT Machinery. Ondanks de overname blijft Masterwood een zelfstandig Italiaans bedrijf, maar heeft het nu de financiële mogelijkheden om flink te investeren. Met name aan de kant van nieuwe technologie kan de markt een en ander verwachten. Het is dan ook niet uitgesloten dat Masterwood het pallet aan machines gaat uitbreiden. “Het zou dus zo maar kunnen zijn dat op termijn andere Masterwood houtbewerkingsmachines op de markt komen”, zegt Pelle, die er direct aan toevoegt dat dat voor zijn bedrijf niet interessant is. “Wij blijven ons richten op CNC freesmachines. Dat specialisme zorgt er namelijk ook voor dat we ons kunnen blijven onderscheiden in de markt. Bijvoorbeeld op het gebied van service.”

Service

Want service is voor CNC Team Nederland een belangrijk item. De specialist in CNC freesmachines heeft vijfhonderd Masterwoods, honderd CMS en een driehonderd andere CNC-machines in service, soms ook die van con-collega’s. Onlangs heeft Pelle de buitendienst uitgebreid met twee vertegenwoordigers die beiden hun oorsprong hadden in de verkoop van houtbewerkingsmachines. Deze twee vertegenwoordigers zijn actief in de regio’s West en Zuid. Pelle: “Omdat wij specialist zijn in CNC hebben we ook gespecialiseerde monteurs. Die kennen de machines op hun duimpje en kunnen een storing doorgaans snel verhelpen.” CNC Team Nederland bestaat momenteel uit twaalf personen; zeven buitendienstmedewerkers en een vijf medewerkers ‘binnen’.

Pelle noemt het van belang dat zijn medewerkers hun klanten goed kennen. Daarbij gaat het niet alleen om de machines en de core-business van het bedrijf, maar ook om de bedrijfscultuur van de klant. “Kennis betekent dat we snel kunnen inspelen op vragen van de klant, maar ook problemen snel in kaart kunnen brengen en storingen snel kunnen verhelpen. De klant heeft bij ons de garantie dat, bij machinestilstand binnen 8 bedrijfsuren service verleend wordt. In 2016 stond deze servicegraad op 96,6 procent en in 2017 was dit 97,3 procent. En we garanderen dat binnen twee dagen de service volledig dekkend is. Uiteraard hoort daar ook een groot magazijn bij. We hebben veel op voorraad, zodat we nog sneller kunnen reageren. En verder werken we intensief met teamviewer, waarbij onze mensen van afstand de machinebesturing kunnen overnemen en het probleem te lijf kunnen gaan.”

Belgische markt

Sinds kort is Pelle actief op de Belgische markt, vooral Vlaanderen. “In België is er veel potentie. We werken er nu al twee dagen per week met twee monteurs en een rayonmanager. Dat doen we nu nog vanuit Heteren, maar het is niet ondenkbaar dat we op termijn daar een vestiging gaan openen. Dan komt er dus een CNC Team België.”

Seminar

Een ander plan waar Pelle op zit te broeden is de organisatie van seminars. “Daartoe hebben we in ons nieuwe pand ook mogelijkheden. Inmiddels hebben we het eerste seminar achter de rug. Twee gastsprekers bespraken met de 130 aanwezigen de voor- en nadelen van het leasen van machines. De hoge opkomst was tekenend en zeer hoopgevend. Onderwerpen waar we verder aan zitten te denken is het gebruik van CAD/CAM-software en uitleg over wet- en regelgeving op het gebied van stofafzuiging. Dit is overigens wel een onderwerp dat interessant is voor bedrijven buiten de houtindustrie, omdat daar nog veel onduidelijkheid over is”, zegt Pelle, die er direct bij vermeldt dat de seminars ook toegankelijk zijn voor niet-klanten. Nog meer dan voorheen wil CNC-Team Nederland een bedrijf zijn dat de deuren open zet. “Met de seminars willen we kennis delen, maar we nodigen ook graag iedereen uit voor de opening van ons nieuwe pand op vrijdag 25 mei. En of je nu klant bent of niet: iedereen is welkom.”

- Advertisement -

Laatste nieuws

X