8.4 C
Apeldoorn
vrijdag 1 maart 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Circulair niet populair

DEN HAAG – Volgens het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) gaat het vooralsnog niet de goede kant op met de circulaire economie. Het gebruik van grondstoffen moet flink omlaag, maar de afgelopen tien jaar is er nauwelijks iets veranderd.

Volgens PBL is er meer dwang en drang nodig. Zo kan het kabinet bedrijven verplichten een bepaald percentage gerecycled materiaal in hun producten te verwerken. Ook kan besloten worden om een milieubelasting in te voeren op fossiele brandstoffen. Het PBL stelt vast dat er te weinig focus is op innovaties die het grondstoffengebruik radicaal efficiënter maken en dat er kansen liggen voor bedrijfsmodellen waarin wordt betaald voor gebruik in plaats van bezit.

De week van de Circulaire Economie

Komende week, van maandag 1 februari tot en met zaterdag 6 februari is het De Week van de Circulaire Economie. Het is de zesde keer dat deze week op het programma staat. Voorlopers ontmoeten elkaar en starters krijgen concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan. Het doel van de week is professionals mee te nemen naar een circulaire economie. Meer informatie over de week van de circulaire economie: www.deweekvandecirculaireeconomie.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X