0.4 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Cijfers Italiaanse machineproducenten

ASSAGO (I)2018 – 2018 was een goed jaar voor de hout- en meubeltechnologie in Italië. Acimall, de Italiaanse brancheorganisatie voor de producenten van houtbewerkingsmachines en toebehoren presenteerde onlangs de jaar cijfers over 2018. De productie omvatte 2514 miljoen euro, een stijging van 10.4 procent ten opzicht van 2017. Dit was het beste resultaat in de afgelopen tien jaar.

De verkoopcijfers in Italië waren uitmuntend en kwamen in de buurt van 800 miljoen euro. Dat was 16.4 procent hoger dan in 2017. Er zijn meerdere redenen aan te wijzen voor deze goede cijfers, zo stelt Acimall. Er is weer flink geïnvesteerd in vergelijking met 2012, toen in crisis zich in al zijn heftigheid liet zien. Ook de stap van de Italiaanse overheid om bedrijven aan zetten om zich meer richting ‘Made in Italy’ te zetten, pakte goed uit.

Voor 2019 zijn de cijfers wat minder rooskleurig, aldus het Acimall Studies Office. De eerste cijfers van 2019 laten zien dat de productie minder sterk groeit. In de eerste drie maanden werd 11 procent minder geproduceerd dan in Q1 2018. Ook de buitenlandse afzet ging met 10.2 procent terug.

Internationaal gezien zijn Italië, Duitsland en China in een heftige onderling strijd verwikkeld als het gaan om de verkoop van houtbewerkingstechnologie over hun landsgrenzen. Duitse fabrikanten verkochten in 2018 in totaal voor 2,8 miljard euro, een stijging van 2 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Italiaanse bedrijven waren gezamenlijk goed voor 1,6 miljard euro. China blijft bezig met het dichten van de kloof met de Europese landen. De afzet groeide van 11.2 procent richting 1,5 miljard euro.

Interessant te noemen is dat Duitsland zich focust op een vijftal markten, te weten; De VS, China, Polen, Oostenrijk en Frankrijk. Deze vijf landen nemen 50 procent van de Duitse export oor hun rekening. De Italiaanse bedrijven zijn in vele meer landen actief. Na dit drietal komen Taiwan en Oostenrijk als exporterende landen, gevolgd door de VS, Canada, Finland en Japan. Sterke groeiers op het gebied van de export van houtbewerkingsmachines en toebehoren zijn Tsjechië, Slovenië en Turkije.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X