0.6 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Cijfers Italiaanse hout- en meubelindustrie Q3

ASSAGO – Het hoeft geen verrassing te zijn: de Italiaanse hout- en meubelindustrie heeft ook in het derde kwartaal van 2020 ernstig te lijden gehad van het coronavirus. Dat blijkt uit de cijfers van Acimall, de Italiaanse brancheorganisatie voor houtbewerkingsmachines en toebehoren. Toch laat de industrie ook haar flexibiliteit zien en speelt het in op de veranderde omstandigheden.

Uit de cijfers blijkt dat de industrie inspeelt op de huidige situatie. Bedrijven nemen de nodige tegenmaatregelen om de presentatie, de productie en aflevering van producten zo goed mogelijk op gang te houden. Daarbij zijn de mogelijkheden van de digitale communicatie ontdekt. Webinars, online demo’s en digitaal overleg helpen bedrijven om contact te houden met hun klanten. Dat geldt zowel binnen de Italiaanse landsgrenzen als daarbuiten.

Cijfers

Kijkend naar de cijfers zien we dat de meubelindustrie een daling realiseert van 10.1 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2019. De orders in het binnenland daalden met 32.3 procent. Dat laat zien dat de internationale daling heel erg beperkt bleef, namelijk 1 procent ten opzichte van Q3/2019. Deze beperkte daling komt voort uit het feit dat de aflevering van goederen in Q2/2020 bijna geheel stil lag. Een deel van de orders werd vervolgens in Q3 afgeleverd.
Toch zijn bedrijven positief als het gaat over de productie voor de komende periode. 47 Procent van de bedrijven ziet een groei in de productie. 10 Procent verwacht een afname en 35 procent denkt dezelfde productie te behalen als in Q3/2019. Voor wat betreft de werkgelegenheid verwacht 65 procent stabiliteit en 29 procent een afname.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X