4.3 C
Apeldoorn
maandag 26 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Chinezen geïnteresseerd in Zweeds hout

SHANGHAI – In september was Swedish Wood één van de deelnemers aan de FMC Fair in Shanghai. Swedish Wood vertegenwoordigde daar tien Zweedse zagerijen. Conclusie na afloop van de beurs: Zweeds hout is populair in China.

Van 11 tot en met 14 september was Swedish Wood aanwezig op de Furniture Manufacturing & Supply Fair (FMC) . De beurs bood de Zweedse bedrijven een mooie kans om kennis te maken met nieuwe klanten en de contacten met bestaande klanten weer eens aan te halen en te verstevigen.

China is voor Zweedse zagerijen een interessante, groeiende markt. Swedish Wood is al sinds 2013 actief op de Chinese markt. In 2013 exporteerde Zweden 400.000 kubieke meter gezaagd product richting China, drie keer meer dan het jaar daarvoor. In 2017 exporteerde Zweden al 920.000 kubieke meter en daarmee is China voor Zweden een van de grootste exportlanden voor gezaagd naaldhout geworden. 85 Procent van de export naar China betreft vuren, maar de Chinese maakindustrie is met name de laatste tijd ook geïnteresseerd in grenen. De Chinese meubelindustrie is de grootste afnemer van Zweeds hout. Om de Chinese bedrijven een steuntje in de rug te geven heeft Swedish Wood de laatste vijf jaar veel informatie en inspirerende projecten gedeeld met China.

Een ander interessante Chinese markt die groeiende is, is die van het verduurzaamd hout voor buitengebruik. Om dat marktaandeel verder uit te bouwen neemt Swedish Wood van 24 tot en met 26 november deel aan de jaarlijkse Wood Protection Industry Conference in de Fujian Province. Het geeft Zweedse zagerijen de mogelijkheid om hun contacten met de Chinese markt te intensiveren en het marktaandeel ook op dat vlak verder uit te bouwen.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X