4.9 C
Apeldoorn
maandag 26 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Centrum Hout presenteert Jaarverslag

Met trots presenteerde Centrum Hout onlangs het eerste jaarverslag. Het document geeft aan waar het Centrum Hout voor staat en waar het afgelopen jaar met de VVNH en de NBvT aan gewerkt is. De jaarverslagen van beide organisaties maken integraal deel uit van de in totaal 75 pagina’s tellende publicatie.

De uitgave geeft een volledig beeld van alle gezamenlijke en separate activiteiten in 2018 van de drie betrokken organisaties. Ook zijn er interviews te lezen met directie, voorzitters Centrum Hout, NBvT en VVNH en sectievoorzitters Naaldhout, Hardhout en Plaatmateriaal.

De start van Centrum Hout was volgens het Jaarverslag het hoogtepunt van 2018. Na enkele jaren van voorbesprekingen hebben de VVNH en NBvT hierin hun krachten gebundeld om de slagkracht van het houtvak te vergroten. Het leggen van het fundament was daarbij essentieel: het is de springplank om hoog te kunnen reiken. En het leggen van een fundament moet z’n tijd hebben. Directeur Paul van den Heuvel: “Daarom was 2018 een overgangsjaar waarin we zijn gestart met het opzetten van de nieuwe organisatie. Het eerder door de NBvT en VVNH vastgestelde organisatieplan voor het Centrum Hout vormde daarbij de leidraad. Het samenvoegen van beide secretariaten, het op elkaar afstemmen van de activiteiten gericht op de Centrum Hout-, maar ook op de eigen verenigingsdoelstellingen, een keuze maken voor en het voorbereiden van de Centrum Hout-vestigingslocatie, zijn de belangrijke zaken waaraan veel aandacht is besteed.”

“De culturen, structuren en werkwijzen van beide verenigingen verschillen weliswaar, maar het zijn de hout en houtproducten en alle activiteiten en aandachtpunten, die de organisaties en de leden met elkaar verbinden.” Voor de gezamenlijke juni-ledenvergadering van VVNH en NBvT is als handvat voor de leden het startdocument ‘Centrum Hout, een vliegende start’ opgesteld. Hierin staan de zes doelstellingen verwoord als stippen op de horizon. Drie ervan krijgen in aanvang de nadruk: 5% groei van hout in de bouw ten opzichte van andere materialen, duurzaam hout de norm in 2020 en Centrum Hout hét aanspreekpunt voor hout(producten). Natuurlijk speelden bij het samengaan ook praktische argumenten, zoals financiële, logistieke en synergetische voordelen een rol. “Bovendien moet de boodschap van de komende jaren een aanzuigende werking hebben op bedrijven die nog geen lid zijn. Maar ook is er het signaal naar andere houtorganisaties zich aan te sluiten. Dan wordt de boodschap van het Centrum Hout en daarmee van de houtsector nog gezaghebbender.”

Bekijk hier het jaarverslag Centrum Hout 2018

- Advertisement -

Laatste nieuws

X