0.9 C
Apeldoorn
maandag 4 december 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Cao Timmerindustrie uit de steigers

CNV Vakmensen: “Goed doortimmerd cao-resultaat voor timmerindustrie”

UTRECHT – “Er ligt een goed doortimmerd cao-resultaat voor de timmerindustrie. Excuus voor de woordspeling met dat doortimmerde element”. Onderhandelaar Emiel Peper van CNV Vakmensen maakt de opmerking alvast direct maar. Dit naar aanleiding van het eind vorige week behaalde onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao voor de Timmerindustrie.

“Maar na vijf rondes onderhandelen – sinds augustus – klopt dat predicaat echt omdat we veel zaken hebben kunnen regelen. Wij leggen het dan ook positief voor aan onze leden.”
De nieuwe cao bestrijkt 16 maanden, ingaande 1 augustus 2020. Tot 1 december 2021 kunnen de circa 11.000 werknemers in deze branche rekenen op een loonsverhoging van 1,5% per 1 januari aanstaande. Per juli volgend jaar komt daar een verhoging van de maandlonen met bruto €37,50 bij.

Minstens zo belangrijk noemt Emiel Peper de gemaakte afspraak rondom zwaar werk. “De meeste fabrieken in deze sector zijn niet zo modern waardoor werkwijzen behoorlijk belastend zijn. Werknemers in de montage en de productie die lang (20 jaar) hebben gewerkt in deze sector kunnen met hun 65e van hun pensioen gaan genieten als ze dat willen. Eventueel gewerkte jaren in de Bouw & Infra-sector tellen ook mee in die belangrijke optelsom. Hiermee geeft de Timmerindustrie uitvoering aan een belangrijke afspraak uit het pensioenakkoord tussen bonden, werkgevers en overheid.”

Omdat ook het persoonlijk loopbaanontwikkelingstraject wordt verruimd met een bijdrage in tijd van de kant van de werkgever legt Peper het onderhandelingsresultaat positief voor aan de leden. Die hebben tot 23 december de tijd om hun stem erover uit te brengen.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X