-0.9 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Cao-akkoord Houthandel

Een boom voor elke werknemer

Arvas neemt Alindus over

Limburgse lindeboom wint

UTRECHT – De houthandel heeft een nieuwe cao. Belangrijkste wapenfeit: 4 procent loonsverhoging.

“Met dit cao-resultaat hebben we een collectieve arbeidsvoorwaardenovereenkomst in de houthandel met voldoende jonge aanwas en kans op nog meer fris groen blad”, vat onderhandelaar Arie Kasper van CNV Vakmensen het geheel samen.

Kasper doelt daarmee op de in totaal 4 procent loonsverhoging die volgt uit het nieuwe contract, dat een looptijd van twee jaar (1 april 2017 – 1 april 2019) kent. De loonsverhogingen, van telkens 2 procent, vallen op 1 februari dit jaar en 1 januari 2019.
In november is er bovendien een eenmalige uitkering van 350 euro. Kasper: “Die loonsverhogingen zijn al met al zeker de moeite waard. Maar waren ook wel nodig, want het was immers ook al weer bijna een jaar geleden dat er een geldende cao was. Het onderhandelingsproces vroeg negen maanden. Dit werd mede veroorzaakt omdat de werkgevers zicht wilden hebben op de uitkomst van de onderhandelingen over de cao voor de handel in bouwmaterialen (Hibin).”

Arie Kasper doelt met ‘het groene blad’ in deze Houthandel-cao op een serie van afspraken die is gemaakt om nader in te zoomen op betere en duurzamer arbeidsomstandigheden. “We gaan onderzoeken op een regeling mogelijk is om 80 procent te werken tegen 90 procent loon en 100 procent pensioenopbouw. Dat biedt uitzicht op een duurzame werkinzet voor de betrokken medewerkers. Tegelijkertijd hebben we met werkgevers afgesproken om het functiegebouw in deze cao nader te onderzoeken op mogelijkheden tot modernisering.”

Onder de cao Houthandel vallen alle bedrijven die hout leveren aan de doe-het-zelfketens en soortgelijke winkels. Van vurenhout tot tropisch hardhout. Bekende firmanamen zijn Tabs, Jongeneel en Stiho.

Vorig artikel
Volgend artikel
- Advertisement -

Laatste nieuws

X