4.3 C
Apeldoorn
maandag 26 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

BouwBeurs 2019 bundelt krachten

UTRECHT – Krachten bundelen. Dat is het centrale thema van de BouwBeurs 2019. Meer dan ooit hebben partijen elkaar nodig, zo stelt de beursorganisatie. De BouwBeurs in de Utrechtse Jaarbeurs wordt gehouden van 4 tot en met 8 februari.

Marian Verheij, brandmanager van de BouwBeurs: “In een hoog tempo verandert de markt onder invloed van complexe vraagstukken. Denk aan een gasloos Nederland, maar ook aan grote woningtekorten. Dit vraagt nieuwe antwoorden en nieuwe vormen van samenwerking. De complexiteit is zo groot dat de bundeling van krachten hard nodig is.”

Het is volgens Verheij reden dat de beurs dit jaar extra veel aandacht besteed aan de digitalisering van het bouwproces, renovatie, energietransitie, energie neutraal bouwen, circulair bouwen en personeel & veiligheid. Verheij: “In al deze thema’s speelt de bouw een cruciale rol. We brengen de thema’s in beeld en clusteren ze. Op verschillende manieren komen ze terug op de beursvloer. Hierbij wordt vooral gelet op het zelf zien, doen en ervaren. Bijvoorbeeld op één van de vakpleinen.”

“De marktdynamiek zien we ook terug in de grote belangstelling om aan de beurs deel te nemen. We zien dat bedrijven die eerder afhaakten weer van de partij willen zijn. Wij zien dit als een compliment. Met onze invalshoek rake we een gevoelige snaar. Men wil erbij zijn.”

Naast nieuwe activiteiten zoals het Nieuws Café met continu interviews over actuele ontwikkelingen, kan de bezoeker ook rekenen op een aantal activiteiten in de categorie’ Wegens succes geprolongeerd’. Voorbeelden daarvan zijn Het Gala van de Nederlandse Bouw, De Nederlandse Bouwprijs en uiteraard het Bouwbeurs Café.

BouwBeurs R&D

Een van de nieuwe onderdelen van de beurs is de BouwBeurs R&D. Dit nieuwe concept heeft de focus op innovatie en richt zich op architecten, bouwkundig ingenieurs en andere nieuwgierige mensen in de bouw. Aan de hand van actuele dagthema’s worden de nieuwste ontwikkelingen in spraakmakende projecten in de bouwbranche voor en door deze doelgroep inzichtelijk gemaakt. Daarbij wordt een directe verbinding gemaakt met het aanbod van de exposanten op de beursvloer. BouwBeurs R&D combineert inhoudelijke sessies in het TechForum (hal 9) met exposities en routes over de beursvloer langs exposanten jet thema- of projectgerelateerde innovaties. Elk dagthema krijgt een eigen ambassadeur: een architect of bouwkundige die het programma voor die dag letterlijk uitstippelt: hij/ zij bepaalt de inhoud van de lezingen, de te bespreken projecten en de route langs de exposanten.

Het concept voor BouwBeurs R&D is ontwikkeld naar aanleiding van intensieve gesprekken met de doelgroep. Architecten en bouwkundig ingenieurs zoeken naar nieuwe oplossingen en technisch vernuft en zijn benieuwd naar ervaringsverhalen van collega’s. Op een beurs zien ze graag mock-ups, bouwsystemen op ware grootte en tactiel productpresentatie. Met ene aansprekend lezingenprogramma, heen heldere indeling van de beursvloer met thematische routebeschrijvingen langs de exposanten en voldoende gelegenheid m te netwerken komt de BouwBeurs R&D aan hun wensen tegemoet.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X