0.6 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Boomklimmiddag

CUIJK – Leg die iPad opzij; de klimboom heeft de toekomst! Kinderen worden tegenwoordig in hun vrije tijd bedolven onder moderne apps en games, maar de klimboom is nooit helemaal uit beeld geweest. Want wat is er nou mooier voor een kind dan buiten spelen en in bomen klimmen? Boomkwekerij Ebben zet de klimboom weer op de kaart met Up-A-Tree: een heuse boomklimmiddag op woensdag 3 juli.

Wie herinnert zich uit zijn jeugd niet de vele uurtjes ravotten in een klimboom of het in de weer zijn met planken om een boomhut te bouwen? Voor een kind lijkt de tijd ongemerkt te verstrijken bij het bomen klimmen. Boomkwekerij Ebben schiet kinderen graag te hulp met de eerste boomklimmiddag voor basisschoolkinderen, die woensdag 3 juli vanaf 14 uur plaatsvindt: Up-A-Tree. Onder het motto ‘minder scherm, meer in de cloud’ wil de boomkweker uit Cuijk het buiten spelen stimuleren en de woonomgeving zo aankleden dat buiten spelen weer uitdagend wordt.

In bomen klimmen heeft tal van voordelen voor de ontwikkeling van kinderen. Psychologen wijzen op het belang van spelen in de natuur voor het fysieke en mentale welzijn van kinderen. Door in bomen te klimmen, verwerven kinderen belangrijke levensvaardigheden, zoals durf en doorzettingsvermogen, maar ook gepaste voorzichtigheid.

Schitterend uitzicht

Door te klimmen, leren kinderen situaties in te schatten en om te gaan met het onverwachte, zoals takken ontwijken, problemen oplossen en aandachtig en veelzijdig bewegen. Er komt ook sociale ontwikkeling bij kijken: op elkaar letten en waarschuwen, elkaar naar boven en naar beneden helpen. Door te klimmen en af te dalen leren kinderen een boom goed kennen. Ze worden zich bewust van alle onderdelen: stam, takken, bladeren en schors. De beloning is een schitterend uitzicht hoog boven de grond, waar ze kunnen genieten van het vergezicht, de geuren en geluiden – even afstand nemen van het dagelijkse leven op de grond met al zijn beslommeringen.

Tips en trucs

Terug naar de boomklimmiddag bij Boomkwekerij Ebben. Deze verloopt als volgt: op de laatste schooldag van het jaar wordt een groep kinderen van basisschool De Waai uit Cuijk opgehaald in een echte Amerikaanse schoolbus en naar de kwekerij gebracht. Daar worden de kinderen uitgedaagd om verschillende soorten klimbomen uit te proberen.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X