9 C
Apeldoorn
vrijdag 1 maart 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Blok Plaatmateriaal reorganiseert

BEVERWIJK – Vanwege de sterk aanhouden groei bij Blok Plaatmateriaal is uitbreiding en het reorganiseren van het magazijn in Beverwijk niet meer ondenkbaar. Er komt 1.000 vierkante meter aan extra ruimte bij die ingevuld wordt als volautomatische platenmagazijn.

Het huidige magazijn is onder de loep genomen. De huidige indeling en routing voldoet niet meer aan de wens om beter en efficiënter te werken. Halverwege juli start de herindeling van het magazijn.

Naast de herindeling heeft Blok Plaatmateriaal een deel van het bestaande pand in gebruik genomen. Aan de achterzijde wordt gewerkt aan een volautomatische platenmagazijn, dat in september dit jaar klaar moet zijn. In 2019 is er in Ede ook al ruimte gemaakt voor een volautomatische platenmagazijn (zie foto). Door het positieve resultaat komt dezelfde type machine nu ook in Beverwijk te staan. Met de komst van de machine kan Blok Plaatmateriaal nog beter aan de toenemende vraag aan plaatmateriaal voldoen en wordt het picking proces vereenvoudigd. Door de machine ook buiten kantoortijden te laten draaien, stelt het zich in staat een hogere productiviteit te garanderen. Wat resulteert in een efficiëntere werkomgeving.

De firma Duivestein Techniek in Oss gaat de volledig automatisch platenmagazijn inbouwen. Het platenmagazijn heeft een afmeting van 50 x 20 meter en een werkhoogte van 3 meter. Hierdoor wordt het nieuwe deel van het magazijn optimaal benut. Het automatische platenmagazijn is aangesloten op het orderverwerkingssysteem van Blok Plaatmateriaal waardoor de machine, na opdracht van de operator, orders van klanten klaarzet.

Blok Plaatmateriaal is in 1981 opgericht in Beverwijk en heeft sinds 2013 een tweede vestiging in Ede. Het bedrijf is uitgegroeid tot een specialist in het leveren en verwerken van decoratief en constructief plaatmateriaal. Zij leveren aan de professionele interieurbouw, project-afbouw en meubelfabrikant.

Voor klanten in de interieurbouw, meubelmakerijen en project-afbouw heeft Blok Plaatmateriaal een modern machinepark om gespecialiseerde bewerkingen uit te voeren zoals het plakken en persen van HPL, zagen, kanten aanlijmen, boren en cnc-frezen. Dit alles met hoge kwaliteit, zonder poespas, met de vaste hand van de vakman.

Nadere informatie: www.blokplaatmateriaal.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X