0.6 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Biobased voor Buiten

CUIJK – Biobased voor Buiten is de naam van het congres dat 20 maart in het Inspyrium in Cuijk plaatsvindt. Het doel van het congres is om hout nadrukkelijk te presenteren als biobased materiaal. Sprekers deze middag zijn Lodewijk Hoekstra (NL Greenlabel), Jaap van der Waarde (WNF) en Reinier van den Berg (SpeakOut).

Biobased voor Buiten vestigt de aandacht op hout, maar ook op bamboo. Zo is er aandacht voor bamboo, dat gebruikt kan worden in de gww, maar ook bij de inrichting van parken, tuinen en stedelijke ruimtes. De nadruk bij het congres ligt echter op hout, omdat hiermee al eeuwenlang ervaring is opgedaan en omdat het een kant en klaar natuurproduct is. De initiatiefnemers willen bij dit congres de traditioneel ingestelde buitenruimte- en inframarkt bewust maken van de mogelijkheden van hout als natuurlijke oplossing in een tijd dat materiaaltekorten steeds nijpender worden. Daarnaast ligt tijdens het congres de nadruk op het belang van gecertificeerd hout.

Sprekers en bezoekers zijn afkomstig uit de sectoren gww, infrastructuur, landschapsarchitectuur en groenvoorziening en daarbij gaat het niet alleen over bedrijven, maar ook over overkoepelende organisaties, overheden en opleidingscentra.
Het congres op 20 maart begint ’s middags om 13.00 uur en eindigt rond 18.00 uur.

Nadere informatie: www.biobasedvoorbuiten.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X