10.2 C
Apeldoorn
zondag 10 december 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Beschermende materialen naar ziekenhuizen

DEN HAAG – De overheid doet een dringend verzoek, onder andere aan het bedrijfsleven, om beschermend materiaal ter beschikking te stellen aan de ziekenhuizen. Een groot del van deze materialen zijn ook buiten de zorg aanwezig, te denken valt hierbij aan onder andere doe-het-zelfhandels, industrie, bouw en groothandels. Vanwege de Corona-crisis is de dringende vraag vanuit de overheid om al het beschermende materiaal dat in Nederland aanwezig is voor de ziekenhuizen te reserveren.

Wat is er nodig: Ffp2 en ffp1 maskers zijn prioriteit 1; chirurgische maskers en brillen, schorten, handschoenen en desinfectanten zijn ook dringend nodig. Het verzoek is om te kijken of bovenstaande goederen in het bedrijf aanwezig zijn en zo mogelijk beschikbaar zijn. Als dit zo is, dan is het dringende verzoek dit onmiddellijk rechtstreeks bij VNO te melden (zie hieronder de gegevens).

Indien je bedrijf deze goederen in voorraad heeft, graag ook het dringende verzoek om deze niet te verkopen aan consumenten of bedrijven maar in overleg met VNO-NCW of het ministerie van VWS te zorgen dat deze zo spoedig mogelijk kunnen worden gebruikt waar deze het meest nodig zijn: de ziekenhuizen in de frontlinie.

In concreto betekent dat:
Verzoek om aan onderstaande personen door te geven: naam van je bedrijf, contactpersoon vanuit bedrijf + 06-nummer + e-mailadres.

Aangeven welke goederen het betreft en welke hoeveelheid aanwezig is van de gevraagde items.

Vanuit VNO-NCW of vanuit VWS zal nader worden gecommuniceerd over de feitelijke ter beschikkingstelling van de goederen.

Alle concrete mogelijkheden graag zo spoedig mogelijk doorgeven aan:
Lisa Kuijs (06 – 86 31 69 92 – liefst Whapsapp, of kuijs@vnoncw-mkb.nl) of
Anthony Stigter (06 – 11 35 37 19, liefst Whatapp, of stigter@vnoncw-mkb.nl).
Vragen omtrent eventuele nadere precisering van de goederen kunnen gesteld worden aan Anthony Stigter.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X