0.1 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Berkentriplex populair voor specifieke toepassingen

PÄRNU – Samen met de opening van de nieuwe berkenmultiplexfabriek in Pärnu, Estland, heeft Metsä Wood een nieuwe beeldserie gepubliceerd, genaamd ‘Industrial Durability’. De beelden illustreren de toegevoegde waarde van berkenmultiplex in een urban setting.

Door de toename van verstedelijking en e-commerce neemt de vraag naar berkenmultiplex toe. Er wordt voornamelijk meer gebouwd in steden en de bouwsector heeft duurzaam en lichtgewicht multiplex nodig voor betonbekistingen.

Nieuwe productielocatie

De nieuwe berkenmultiplexfabriek van Metsä Wood is op 3 oktober officieel geopend. In volle productie produceert de fabriek jaarlijks 50.000 kubieke meter hoogwaardig berkenmultiplex. De nieuwe fabriek in Pärnu is gespecialiseerd in het produceren van een breed assortiment grote plaatmaten.

Toepassingen

In kleinere voertuigen, zoals bestelbussen, resulteert een vloerplaat uit één stuk van fineer in een dunnere, maar meer duurzame vloer dan een combinatie van twee delen. Voor zwaardere vrachtwagens en treinen levert Metsä Wood producten die volledig zijn afgestemd op specifieke wensen en industriële hoeveelheden. Voor betonbekistingen helpt berkenmultiplex de sector om efficiënt te werken en tijd en geld te besparen. De specifiek voor betonbekistingen ontwikkelde platen leveren het gladste eindresultaat op. Bovendien zijn deze platen duurzaam en eenvoudig schoon te maken. De panelen kunnen meerdere keren worden gebruikt, waardoor ze financieel aantrekkelijk zijn.

Industrial Durability

De nieuwe ‘Industrial Durability’-beeldserie illustreert de toegevoegde waarde van berkenmultiplex in een urban setting. De foto’s zijn gemaakt door de bekroonde Finse fotograaf Kimmo Syväri. “De uitdaging zat hem in het in beeld brengen van de voordelen van berkenmultiplex in de stad met uitsluitend multiplexproducten van Metsä Wood”, vertelt Syväri. “Het materiaal is visueel aantrekkelijk en het eindresultaat is een kleurrijk eerbetoon aan industriële materialen.”

Metsä Wood berkenmultiplex is gemaakt van duurzaam Fins hout. Het heeft een uitstekende sterkte-gewichtsverhouding, waardoor het een economische grondstof is voor zelfs de meest veeleisende toepassingen. De fineren die worden gebruikt in de fabriek in Pärnu worden geproduceerd in Äänekoski, Finland. De grondstof voor de fineren is voornamelijk afkomstig uit de bossen van de 104.000 boseigenaren van de Metsä Group.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X