-0.9 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Beheerdersdag 2019 in teken van klimaat, droogte, landbouw en natuur

BEESD – De elfde editie van de Beheerdersdag voor landgoedeigenaren, boseigenaren en terreinbeheerders vindt dit jaar plaats op vrijdag 27 september. Als locatie is wederom gekozen voor Landgoed Mariënwaerdt in Beesd.

De Beheerdersdag is een ontmoetingsdag voor iedereen die werkt in het bos, natuur en landschap, met uiteenlopende werkshops gericht op beheerpraktijk. Al meer dan 10 jaar worden praktische en nieuwe inzichten met elkaar gedeeld.

De organisatie presenteert wederom een interessant programma. De twee centrale thema’s voor deze dag: Klimaat & Droogte en Natuur & Landbouw. Zo praten Bas Lerink (Wageningen Universiteit) en Martijn Boosten (Probos) de bezoekers bij over de nieuwste beheermaatregelen uit de gereedschapskist klimaatslim bosbeheer. Peter Roskams (INBO Vlaanderen) en Pieter Westerhof (Bosgroepen) delen hun ervaringen met de effecten van de droogte op onze bossen in Nederland én in Vlaanderen. Fransjan de Waard en Wouter van Eck (Stichting Voedselbosbouw Nederland) geven een introductie op het voedselbos.
Daarnaast komen uiteraard nog veel meer onderwerpen aan bod tijdens de verschillende presentaties en workshops. Zo staan ook de toepassing van steenmeel, de beslisboom Amerikaanse vogelkers en de gedragscode bosbeheer op het programma.

De Beheerdersdag wordt georganiseerd door de Bosgroepen en de VBNE in samenwerking met een aantal partners. Op de website wordt het programma en de bijbehorende actualiteiten voortdurend geactualiseerd.

Nadere informatie en inschrijven: www.beheerdersdag.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X