1.6 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Basiscursus plaatmateriaal

WILP – Ingenieursbureau Evan Buytendijk (IEB) presenteert de Basiscursus Plaatmateriaal. Tijdens deze cursus op woensdag 16 mei leren de cursisten alles over de eigenschappen, de verwerking en de toepassingen van houtachtige plaatmaterialen, zoals spaanplaat, OSB, vezelplaat, meubelplaat en triplex.

Plaatmateriaal is een product met oneindig veel mogelijkheden. Je moet alleen weten hoe je het moet toepassen. Wanneer je meer weet over bijvoorbeeld grondstoffen, verlijming, toeslagstoffen, eigenschappen, afwerking, normen, kwaliteitssorteringen zal je altijd de juiste plaat gebruiken. Op 16 mei zullen al deze onderwerpen aan bod komen.

De theorie wordt afgewisseld met praktijkvoorbeelden en films. Onder het genot van een uitgebreide, gezonde lunch kunnen de deelnemers bovendien nog eens napraten en netwerken met collega’s.

Aansluitend op deze basiscursus wordt van 10 tot en met 12 juni een studiereis naar Frankrijk georganiseerd. Tijdens deze reis komen alle producttechnische aspecten van plaatmateriaal aan bod. Tijdens deze intensieve training ervaren de deelnemers het hele productieproces van plaatmateriaal en natuurlijk de sfeer en cultuur van Frankrijk.

Ingenieursbureau Evan Buytendijk (IEB) heeft in 2018 een vernieuwd cursusaanbod waarbij de beleving van de hele houtketen centraal staat. Tijdens de excursies op bijzondere plekken in binnen- en buitenland delen experts uit het houtvak hun kennis en passie. Gedegen kennis is belangrijk voor iedereen die werkt met hout, omdat het leidt tot een bewuste houtbranche en duurzame bossen. Het hele jaar door zijn er verschillende cursussen en excursies te volgen via IEB.

Meer informatie en de cursusagenda zijn te vinden op de website www.evanbuytendijk.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X