-1.1 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Bamboe in winkelcentrum in Milaan

Een boom voor elke werknemer

Arvas neemt Alindus over

Limburgse lindeboom wint

ZWAAG – Bamboe is alom aanwezig in het grootste winkelcentrum van Italië. Het door Zaha Hadid Architects ontworpen CityLife Shopping District toont de veelzijdigheid van het natuurlijke materiaal. Met de kenmerkende welvingen en vloeiende vormen brengt de architect een ongekende dynamiek in het winkelcentrum. De warme uitstraling van bamboe versterkt het uitnodigende effect.

CityLife is een compleet vernieuwde wijk in Milaan met musea, appartementen, kantoren en ruimte voor recreatie. Het CityLife Shopping District is onderdeel van deze wijk en het grootste winkelcentrum van Italië: meer dan tachtig winkels, twintig restaurants, bars en een bioscoop.

Bamboe

Bamboe vloeren en plafonds vormen met witte, glad afgewerkte wanden de basis van het interieur. Het contrast van wit met het natuurlijke bamboe versterkt het dynamische gevoel dat de architectuur opwekt. Grote afgeronde bamboe pilaren vormen de eyecatchers: hier loopt het bamboe door van de vloer tot in het plafond. Met fantastisch gevoel voor detail zijn de bamboe platen verwerkt tot kolommen die bijna naadloos doorlopen in de plafondbalken. Dankzij de welvingen in het plafond ontstaat de impressie dat het gebouw in beweging is. In de centrale ruimte zijn ook de balies van het informatiecentrum en een bar uitgevoerd in MOSO bamboe.

Ruim 2.500 vierkante meter bamboe platen, 70.000 meter bamboe balken en 1.000 vierkante meter bamboe fineer zijn toegepast in het interieur van het CityLife Shopping District winkelcentrum. Hierbij viel de keuze van de architecten op MOSO Density bamboe in de warme kleur Caramel. Dit materiaal is veel harder dan de meeste houtsoorten, doordat het wordt gemaakt van gecomprimeerde bamboe strips. De dichtheid en hardheid zorgen niet alleen voor een zeer hoge duurzaamheid. Voor CityLife Shopping District is een zorgvuldige kleurselectie toegepast, zodat de plafonds, vloeren en balies goed op elkaar aansluiten. Omdat het materiaal aan de strenge brandveiligheidseisen voldoet, was impregnatie of afwerking met lak van het bamboe niet nodig. Het gewenste resultaat werd hiermee bereikt: een zo natuurlijk mogelijke uitstraling van het bamboe materiaal.

Parket

Voor de vloer is gekozen voor Bamboo Industriale Density Caramel: een industrieparket dat zeer geschikt is voor intensief gebruikte publieke ruimten. De vloer, bestaande uit gecomprimeerde bamboe strips, is verlijmd en ter plaatse afgewerkt. Om de uitstraling van vloeren, plafonds en pilaren volledig op elkaar af te stemmen, is gekozen voor een natuurlijke, matte lak met brandwerende eigenschappen.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X