8.4 C
Apeldoorn
donderdag 29 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Avond over gebruik populierenhout

Een boom voor elke werknemer

Arvas neemt Alindus over

Limburgse lindeboom wint

LIEMPDE – De initiatiefnemers van ‘populierenplatform’ We Houden JullieHier, houden speciaal voor ondernemers die wel oren hebben naar het gebruik van populierenhout, op dinsdag 8 mei een bijeenkomst. Doel is meedenken over het verwerken en toepassen van het populierenhout in de regio Brabant. De bijeenkomst vindt plaats in de Oude Raadszaal, Keefheuvel 1 in Liempde en duurt van 20.00 tot 22.00 uur.

Hierbij focust ‘We Houden Jullie Hier’ zich in eerste instantie op het gebruik van populierenhout in de bouwsector. Niet alleen voor verschillende toepassingen binnen (zoals wandbekleding, vloeren en plafonds), maar ook gevelbekleding aan de buitenzijde is mogelijk na het modificeren van populierenhout. Onze oproep is dan ook om bouwprojecten, waar gebruik van populierenhout mogelijk en gewenst is, te melden en te koppelen aan het vrijkomende stamhout.

Een populieren broek?

Er zijn ook mensen die ideeën hebben over het gebruik van de minder hoogwaardige stromen (bijvoorbeeld gebruik van vezels voor het maken van kleding). Die ideeën wil de initiatiefgroep graag tijdens het tweede gedeelte van de avond verzamelen. Het verschil met de categorie bouwhout is dat de keten voor populieren-bouwhout al in de steigers staat en dat de ‘onverwachte toepassingen’ nog in de kinderschoenen staan. Mogelijk zijn er mensen die dat mee willen oppakken de komende tijd.

Online zichtbaar

Het platform werkt momenteel aan een applicatie om de (bouw)projecten via een digitale kaart zichtbaar te maken (inclusief omschrijving van de toepassing). Zodra die applicatie klaar is, kan hij op de site van We Houden Jullie Hier ingevuld worden.
Het initiatief Wij Houden Jullie Hier is tot stand gekomen als reactie op de kap van 1700 populieren langs de A2. De initiatiefnemers willen voorkomen dat al het gekapte hout richting een laagwaardige bestemming, bijvoorbeeld de papier- of palletindustrie, verdwijnt.

Belangstellenden om de avond bij te wonen kunnen zich aanmelden bij Job@peppelhout.nl.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X