8.2 C
Apeldoorn
donderdag 29 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Altendorf neemt Hebrock over

Een boom voor elke werknemer

Arvas neemt Alindus over

Limburgse lindeboom wint

BÜNDE – Altendorf, specialist in formaatzagen, heeft de familiebedrijven Machinenbau Hebrock en in het verlengde daarvan EBM Machinenbau overgenomen. Hebrock ontwerpt en bouwt kantenschuurmachines en distribueert deze over meer dan dertig landen. EBM, onderdeel van Hebrock, heeft een eigen productieafdeling voor kantenschuurders en is tevens verantwoordelijk voor de verkoop van de machines.

Altendorf kiest voor overname van deze bedrijven omdat het groei wil realiseren door de aankoop van bedrijven die aanvullend zijn op haar assortiment. Horst Hebrock gaf 38 jaar leiding aan Hebrock. Hij is ervan overtuigd dat het voortbestaan van zijn bedrijf onder de vleugels van Altendorf is gewaarborgd, ook omdat zijn kinderen leiding blijven geven aan het familiebedrijf.

Wolfgang Ruhnau, directeur van de Altendorf Groep ziet de overname van Hebrock als een sleutelelement om groeiambities te realiseren. “Wij weten heel goed wat ambachtslieden en specialisten verwachten van machines als het gaat om hoge kwaliteit van de bewerking van op panelen gebaseerde producten. Wat bovendien belangrijk is, is dat deze familiebedrijven kunnen blijven investeren in nieuwe ontwikkelingen.”

- Advertisement -

Laatste nieuws

X