-0.9 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Alma Feenstra nieuwe directeur Expertisecentrum Meubel

WOERDEN – Per 1 april is Alma Feenstra de nieuwe directeur van het Expertisecentrum Meubel in Woerden. Feenstra volgt in deze functie Willem Kalis op, die bijna dertig jaar lang leiding gaf aan de organisatie en met pensioen zal gaan.

Alma Feenstra heeft veel ervaring opgedaan in uiteenlopende communicatiefuncties, waarvan een aantal op directieniveau. Zo was ze onder andere directeur Marketing en Communicatie bij enkele ROC’s en werkte ze als zelfstandig strategisch communicatieadviseur. “Willem Kalis en zijn team hebben geweldig werk verricht. ECM staat op een nieuw kruispunt en een van de opgaven die er nu ligt is de samenwerking binnen de branche verder optimaliseren. Het maakt onderdeel uit van een nieuwe strategische koers, in samenspraak met Koninklijke CBM, FNV en CNV Vakmensen. ECM wil spil zijn in de branche als het om opleidingen gaat, ook richting bedrijven en het onderwijsveld. We willen er voor iedereen zijn en tegelijkertijd onze eigenheid behouden. Of het iets uitmaakt dat ik een vrouw ben in een overwegende mannenwereld? Ik ga dat in de praktijk ervaren, maar denk dat het vooral in mijn voordeel kan werken dat ik een nieuwkomer ben in de branche die onbevangen en fris tegen ontwikkelingen aankijkt. Ik verheug me er erg op om met velen kennis te maken, iets wat nu helaas niet persoonlijk kan,” aldus Feenstra.

In 1990 ging de Stichting Scholing Werkgelegenheid Meubel (SSWM) van start, de voorloper van ECM. Willem Kalis trad begin 1991 in dienst als coördinator en werd daarna directeur. “De branche heeft de voorbije decennia een sterk technologische ontwikkeling doorgemaakt,” zegt Kalis. Meest in het oog springend is de komst en implementatie van CNC. “We hebben vanaf eind jaren negentig de basiscursus CNC gelanceerd en verder ontwikkeld. Daar hebben uiteindelijk zo’n 3000 medewerkers aan deelgenomen, een groot succes waar we als branche trots op mogen zijn. In die jaren is, zou je kunnen zeggen, een stevig fundament gelegd voor een ‘leercultuur’ in de vorm van cursussen en trainingen. Het bruggetje naar nu zijn de online cursussen die ECM aanbiedt en die zeer succesvol zijn. Wat ik zelf het meest gewaardeerd heb in mijn contacten met bedrijven? Dat de deur altijd open heeft gestaan en dat ik daar ook dankbaar gebruik van heb gemaakt om in gesprek te komen en blijven. Bij bedrijven ontmoet je mensen die houden van hun werk en er graag over vertellen. Ik kijk terug op een mooie tijd en ben dankbaar voor wat we als ECM hebben kunnen neerzetten voor de branche.”

Willem Kalis zal nog tot komend najaar als adviseur verbonden blijven aan ECM.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X