-0.9 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Aldi kiest voor duurzaam hout en papier

CULEMBORG – Aldi introduceert inkoopbeleid voor duurzaam hout. Daarmee neemt de discounter internationaal haar verantwoordelijkheid voor de verduurzaming van het hout en papier in haar eigen merkproducten en verpakkingen.

Eind 2020 wil Aldi enkel nog gecertificeerde producten op houtbasis verkopen. Hiervoor worden de standaarden FSC, PEFC en EU Ecolabel geaccepteerd. Ook de product- en transportverpakkingen zullen dan enkel nog uit gecertificeerd of gerecycled materiaal bestaan. Het nieuwe houtinkoopbeleid geldt tevens voor fotoproducten, pers- en reclamemateriaal op basis van hout, cellulose, viscose en bamboe.

Liesbeth Gort, directeur FSC Nederland, reageert verheugd op het bericht: “Als zo’n grote speler deze stappen zet, heeft dat veel uitstraling naar klanten en ook naar samenwerkingspartners. En het allerbelangrijkste: het heeft een positieve impact op bosbescherming wereldwijd.” “Het gaat Aldi met name om het behoud van tropische bossen”, aldus Eline Poels, manager Corporate Responsibility. “Met ons nieuwe inkoopbeleid willen we een bijdrage leveren aan de bescherming en het behoud van één van de meest waardevolle hulpbronnen op aarde.”

- Advertisement -

Laatste nieuws

X