0.1 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Akoestische plafonds verhogen rendement

Kantoorverhuurders kunnen het rendement van incourante kantoren verhogen door te investeren in akoestische plafondoplossingen. Dat blijkt uit het whitepaper ‘Een gezond rendement’ van Rockfon (onderdeel van de Rockwool Group). Kantoren met een goede akoestiek stimuleren de arbeidsproductiviteit en de gezondheid van werknemers, blijkt uit internationale studies.

In de markt is veel vraag naar deze ‘gezonde kantoren’, maar het aanbod is klein. Door te investeren in akoestische plafonds spelen verhuurders in op deze vraag, wat de verhuurbaarheid en waardestijging verbetert.

Het overaanbod van kantoren is al jarenlang een probleem voor kantooreigenaren en -verhuurders. Hoewel de leegstand is afgenomen, staat nog altijd ruim 6 miljoen vierkante meter kantoorruimte te huur of te koop. Kan renovatie een oplossing bieden en welke rol is hierin weggelegd voor akoestische plafondoplossingen?

Er is veel vraag naar flexibele en duurzame kantoren die de productiviteit en het welzijn van werknemers (well being) bevorderen en aantrekkingskracht uitoefenen op nieuwe medewerkers (employer branding). Het aanbod van deze ‘gezonde kantoren’ is schaars.
Het whitepaper laat zien dat het optimaliseren van de akoestiek essentieel is om tot een ‘gezond kantoor’ te komen. Akoestiek is de op één na grootste oorzaak van verlies aan productiviteit en discomfort. De akoestiek dient verbeterd te worden aan de hand van de 4C’s (Concentration, Contemplation, Communication, Cooperation), die vertaald kunnen worden naar de vier belangrijke akoestische parameters (geluidsdrukniveau, nagalmtijd, spraakverstaanbaarheid en geluidsisolatie). Omdat het plafond het grootste vrije oppervlak in de ruimte is, begint akoestische optimalisatie logischerwijs bij het plafond.

Leveranciers van akoestische plafonds (zoals Rockfon) bieden diverse alternatieven voor de traditionele 600×600 millimeter rasterplafonds. Daarvoor moet de akoestiek per ruimte worden berekend op basis van de wensen van de gebruiker/investeerder. Zo blijft het plafond de voorkeursoplossing om een goede akoestiek te waarborgen, mogelijk aangevuld door wandoplossingen of andere oplossingen.

Nader informatie:
Rockfon
Telefoon:
www.rockfon.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X