1.6 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Accuklinkpistool

BREUKELEN – Metabo presenteert een nieuw accuklinkpistool. Het nieuwe pistool plaatst klinknagels in enkele seconden: de NP 18 LTX BL 5.0 heeft per klinknagel slechts ongeveer een seconde nodig.

Daarmee is het accu-klinknagelpistool van Metabo twee keer zo snel als op de markt verkrijgbare, vergelijkbare machines en doet het niet onder voor persluchtmachines. En dat zonder snoer. Met deze productuitbreiding dekt Metabo zo het standaardproces in de plaatbewerking binnen de 18 Volt-klasse af; de NP 18 LTX BL 5.0 is het eerste accu-klinknagelpistool op de markt, dat met een geheel systeem van 18 Volt-machines uitwisselbaar is.

Het extreem snelle zetproces verhoogt de productiviteit aanzienlijk. “Dankzij de brushless motor en de robuuste precisietransmissie is het accu-klinknagelpistool niet alleen snel, maar ook bijzonder duurzaam“, legt productmanager Enno Riemersma uit. “Dat maakt van het accu-klinknagelpistool een zekere investering, die lang meegaat.“ Niet alleen het apparaat heeft veel uithoudingsvermogen – maar ook de klinknagelverbindingen, zoals in de leuningbouw, op pijpleidingen in de ventilatie- en aircobouw of in de reservoir- en omhulselbouw.

Geïntegreerde mondstukken houden de klinknagel in iedere positie vast; zo kan hij er tijdens het werken niet uit vallen, in welke positie het apparaat ook gehouden wordt. Voor nog meer veiligheid zorgt een robuuste handbeschermingsbeugel met geïntegreerde mondstukhouder. Wanneer de achter aangebrachte, transparante opvangbak vol is, ziet de gebruiker dat meteen en kan hij de resterende klinknageldoornen verwijderen. In de opvangbak is bovendien het gereedschap geïntegreerd om het passende mondstuk te wisselen, indien nodig.

Samen met de accu-boormachine BE 18 LTX 6 dekt het accu-klinknagelpistool NP 18 LTX BL 5.0 van Metabo het standaardproces in de plaatbewerking binnen de 18 Volt-klasse af: van het voorbereiden tot de klinknagel-bevestiging. In het Pick+Mix-systeem van Metabo zijn meer dan 85 machines van de 18 Volt-klasse onderling uitwisselbaar en zoals gewenst te combineren.

Nadere informatie:
Metabo Nederland
Telefoon: 0346 – 259 060
www.metabo.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X