4.3 C
Apeldoorn
maandag 26 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Accu-slagschroevendraaier

WADDINXVEEN De nieuwe accu-slagschroevendraaier TID 18 van Festool beschikt over een robuuste slagfunctie met een lange levensduur. Het samenspel van de koolborstelloze EC-TEC-motor van de nieuwste generatie en de 4,0 Ah Li-HighPower Compact accu zorgt voor maximaal uithoudingsvermogen.

Bovendien draait de TID 18 uitsluitend aan de schroef en niet aan de pols: daarvoor zorgt de slagfunctie zonder krachtrovende terugslag. Het geringe machinegewicht van slechts 960 gram maakt moeiteloos en duurzaam werken mogelijk. Dankzij duurzame kwaliteitscomponenten staat de TID 18 voor onbegrensde, duurzame inzetbaarheid.

Intelligent en krachtig

De accu-slagschroevendraaier TID 18 presenteert zich met een maximaal draaimoment van 180 Nm als extreem krachtig bij alle schroefwerkzaamheden. Dankzij zijn drie toerentalniveaus en intelligente T-mode voor op het materiaal afgestemd werken biedt de TID 18 bij elke schroeftoepassing het juiste vermogen. Daarbij ontziet de terugslagvrije slagfunctie de pols. De intelligente ‘T-mode’ herkent bij het vastschroeven van plaatstaal op hout met zelftappende schroeven de overgang van plaatstaal naar hout en past het toerental automatisch aan. Tijdens het inschakelen van de machine en het schroeven met gering draaimoment draait de machine met maximaal toerental zonder slagimpuls voor effectief boren.

Ergonomie

Andere voordelen van de nieuwe accu-slagschroevendraaier zijn de perfecte ergonomie, compacte constructie en het lichte machinegewicht van slechts 960 gram. Met behulp van de gunstig aangebrachte LED-verlichting kan het werkgebied zonder lastige schaduwen worden verlicht. Alles bij elkaar zorgt dit voor een perfecte werksituatie – ook bij langdurige werkzaamheden of bovenhands werken. Dankzij het IMPACT-principe draait de TID 18 zonder terugslagmoment. Zodoende kan met de TID langdurig en zonder noemenswaardige vermoeidheid worden gewerkt.

Nadere informatie:
Festool
Telefoon: 0182 – 62 19 42
www.festool.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X