8.4 C
Apeldoorn
donderdag 29 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Accu heteluchtpistool

AMSTERDAM – Om hete lucht te produceren is veel energie nodig. Bij het nieuwe accu heteluchtpistool HG 18 LTX 500 van Metabo komt die energie niet uit het stopcontact, maar uit een krachtige 18 volt accu-pack.

Het compacte apparaat genereert een gebruikstemperatuur tot wel 500 graden Celsius. Om tot die temperatuur te komen heeft dit pistool slechts 5 seconden nodig. Met een krachtige luchtstroom van maximaal 200 liter per minuut is de HG 18 LTX 500 bijvoorbeeld heel geschikt voor het krimpen van kabels, het sealen en vervormen van kunststof of folie, evenals het verwijderen van lak en lijmresten.

Kortom: de HG 18 LX 500 is in zijn element als er snel mobiele hete lucht nodig is. De bediening is met één druk op de knop heel eenvoudig en logisch. En met een gewicht van slechts 1,6 kg, inclusief Metabo LiHD-acu-pack, kan de HG 18 LTX 500 overal mee naartoe worden genomen, ook op moeilijk toegankelijke plaatsen, ver van een stopcontact.
Het accu-heteluchtpistool kent twee temperatuurstanden: 300 en 500 graden Celsius. Voor een optimale prestatie wordt geadviseerd om een 18 Volt accupack met een capaciteit van 8,0 Ah van Metabo te gebruiken. Hiermee wordt het fabrikant-overkoepelende accu-systeem Cordless Alliance System (CAS) weer met een nieuw product uitgebreid. Binnen CAS zijn nu meer dan 160 machines en apparaten van zeventien fabrikanten compatibel met een accu en kunnen naar believen gecombineerd worden, ongeacht of het apparaat met een breedstaalmonstuk voor het drogen of verwijderen van lak, een reflectormondstuk voor het krimpen of een lasmondstuk voor het sealen van kunststof wordt gebruikt: de HG 18 LTX 500 is uitwisselbaar met alle beschikbare mondstukken van Metabo.

Nadere informatie:
Metabo Nederland
Telefoon: 0346 – 259 060
www.metabo.com

- Advertisement -

Laatste nieuws

X