0.6 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Accu-boorhamer

BREUKELEN – Met de PowerMaxx BH 12 BL 16 van 12 Volt en de BH 18 LTX BL 16 van 18 Volt presenteert Metabo twee nieuwe SDS-plusboorhamers die lichtgewicht, maar tegelijkertijd krachtig zijn.

“Wij wilden een boorhamer ontwikkelen, die vooral heel geschikt is voor montagewerkzaamheden. Dat is hiermee dus gelukt: de nieuwe boorhamers zijn beduidend kleiner en lichter dan de huidige machines. En de 1,5 kg minder gewicht merkt de gebruiker direct”, zegt Metabo productmanager Markus Egelhof. “Voor het boren van gaten voor pluggen in beton, steen of metselwerk – met de nieuwe boorhamers beschikken professionele gebruikers over krachtige machines die ook de meest lange werktijden heel comfortabel maken.”

De beide nieuwe boorhamers zijn voorzien van borstelloze motoren. “Dat betekent een hoger rendement en minder onderhoud. Dus: meer vermogen en een langere levensduur“, zegt Egelhof. In combinatie met het verbeterde, krachtigere schroefmechanisme vallen de nieuwe boorhamers vooral op door hun bijzonder grote boorvermogen. “Voor het boren of hamerboren – de nieuwe machines kunnen het allebei en voeren het werk efficiënt en in een handomdraai uit. Met de schakelaar kan men heel gemakkelijk wisselen tussen de beide functies.”

Gezonder werken

De nieuwe boorhamers overtuigen echter niet alleen door hun geringe gewicht en krachtige vermogen, maar zorgen er bovendien voor dat de professionals gezonder kunnen werken. Beide machines beschikken namelijk over het anti-vibratie-systeem MetaboVibraTech-Technologie (MVT), dat de greepvlakken ontkoppelt en daardoor de trillingen dempt. Het resultaat: professionals kunnen gedurende de hele dag veiliger, productiever en langer doorwerken. Bovendien zijn de beide boorhamers voorzien van een elektronische veiligheidskoppeling: als het gereedschap blokkeert, reageert de elektronische koppeling en wordt de motor uitgeschakeld. Dat beschermt de gebruiker tegen mogelijk heftige schokken.
Beide machines wegen slechts 1,5 kilogram (zonder accupack) en boren maximaal 16 millimeter in beton, 20 millimeter in zacht hout en 13 millimeter in staal.

Nadere informatie:
Metabo Nederland
Telefoon: 0346 – 25 90 60
www.metabo.com

- Advertisement -

Laatste nieuws

X