0.4 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

60 Jaar Eumabois

MILAAN – Eumabois, de Europese branche-organisatie voor houtbewerkingsmachines en toeleverende industrie, bestaat 60 jaar. De organisatie telt 850 leden.

In 1958 en 1959 namen de Duitse en Franse branche-organisaties het initiatief om een overkoepelende Europese organisatie in het leven te roepen. Eén jaar later, op 22 januari 1960 zag het ‘Comité européen des constructeurs de machines à bois’ het levenslicht. De nationale branche-organisaties van Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Frankijk , Groot Brittannië en Nederland sloten aan en in 1964 ging men gezamenlijk verder onder de naam Eumabois.

Nu, zestig jaar later, zet de organisatie zich nog steeds in voor de houtverwerkende industrie. De meerwaarde zit in het verbreden en verdiepen van de technische kennis. Deels door het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek, deels door het creëren van verbindingen om de branche internationaal gezien op een hoger niveau te laten acteren. Ook besteedt Eumabois veel aandacht aan Europese regelgeving omtrent veiligheid en wettelijke bepalingen.

Vanwege de impact van het corona-virus is besloten om de viering van de 60 e verjaardag op te schuiven naar een latere datum.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X