0.1 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

50 Jaar trouwe dienst

ZWOLLE – Na vorig jaar het 125-jarige jubileum uitgebreid gevierd te hebben, viert H. Huyskamp’s Fijnhouthandel dit jaar wederom een heel bijzonder jubileum: bestekzoeker Herman Luttenberg is op 5 november aanstaande maar liefst 50 jaar in dienst. Reeds drie generaties Huyskamp lang gaat hij mee in het familiebedrijf.

Luttenberg heeft aan de LTS op de Rieteweg zijn timmermansdiploma behaald en twee jaar als leerling in de bouw gezeten. Op 5 november 1970 werd Herman Luttenberg op 18 jarige leeftijd aangenomen door Frederik Anne Huyskamp, de 2e generatie Huyskamp in het bedrijf. Toen hij solliciteerde werd hij direct aangenomen, maar moest nog wel even ‘snel naar de kapper’, want het lange haar dat Herman had werd niet zo gewaardeerd. Inmiddels zijn we twee generaties Huyskamp verder, kent hij alle ins en outs van het hout en het bedrijf en is er niet meer weg te denken. Wel is hij langzaam aan het afbouwen, maar voorlopig is hij – ondanks zijn leeftijd van 68 – nog niet weg te slaan bij de firma. Het vak bestekzoeker is zeker niet eenvoudig, maar hem op het lijf geschreven. Gelukkig kan de firma Huyskamp nog steeds gebruik maken van zijn enorme expertise.

Specialistisch beroep

Een verkorte omschrijving van zijn werkzaamheden lijkt op het eerste oog eenvoudig: hout pakken naar aanleiding van een orderbon. Maar de praktijk is veel ingewikkelder. Een balkje vuren of een eiken plankje zou waarschijnlijk iedereen wel kunnen vinden. Echter, bij Huyskamp’s Fijnhouthandel gaat het echt een flinke stap verder. Daar ligt onder meer Europees eiken, Amerikaans eiken, licht rustiek, rustiek, zwaar rustiek, kwartiers eiken, eiken dosse en rood eiken. Naast de vele soorten eiken, ligt er ook beuken, noten, suar, esdoorn, essen, afrormosia, aspen, oregon pine, mahonie en nog veel meer. Herman kent ze allemaal en weet precies wat de wensen zijn van de klant. Naast het complete gamma aan massief hout, levert de houthandel ook o.a. plaatmateriaal, fineer, hpl en verlijmde panelen, maar daar zijn zijn collega’s gelukkig weer experts in.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X