8.4 C
Apeldoorn
vrijdag 1 maart 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

23e Rondhoutveiling meer kwantiteit minder kwaliteit

ARNHEM – De 23e Rondhoutveiling, georganiseerd door de Bosgroepen midden Nederland, kenmerkte zich door het aanbod wat gelijk was aan het vorige jaar; echter was er sprake van een mindere kwaliteit.

Na de bezichtiging op de Rolbaan in Schaarsbergen kon men zich opmaken voor de veiling bij Helicon in Velp. De veiling werd geopend door Harry Hekhuis ( Staatsbosbeheer). Hekhuis verwees naar de opkomende trend van hout in de huizenbouw. Van de circa70.000 gerealiseerde nieuwbouw huizen wordt zeker 10 procent met houtskeletbouw gebouwd. De veiling had 1200 kubieke meter in de aanbieding. Dit is verzameld door boseigenaren, overheden en particuliere boombezitters die hun boom hier te koop aanboden.

Tijdens de veiling werd deze onderbroken door een nieuwe veilingmeester. Alexander Pechtholt werd gepresenteerd als opvolger van de vertrekkende veilingmeester. Pechtholt veilde als een volleert veilingmeester. We kijken dan ook uit naar de 24e editie.

Fijnhout Drenthe was weer in de markt voor de topstukken. Ton van der Horst van Fijnhout Drenthe kocht een taxus. Een mooie noot bracht 500 euro per kuub op en een eik ging weg voor 600 per kuub. Een Iep verwisselde voor 400 euro per kuub van eigenaar.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X