-1.1 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Vakbeurs HoutPro+ plust 56 procent

Meer

DEN BOSCH – De tweede editie van HoutPro+ ontving 10.600 professionele bezoekers en 1.200 studenten. Hiermee realiseerde de vakbeurs een groei van maar liefst 56 procent ten opzichte van de eerste editie in 2014. In totaal presenteerden 199 exposanten op 11.700 vierkante meter hun producten en diensten.

Van deze bezoekers was ruim 14 procent afkomstig van buiten de landsgrenzen. Het overgrote deel daarvan was afkomstig uit België. Op de stands veelal tevreden gezichten. Vooral in de eerste hal, de Langstraathal was men bijzonder te spreken over de beurs. In deze hal concentreerden zich voornamelijk de toeleveranciers van de meubel- een interieurbouw. Loek Berger, directeur van Belu Bonding Solutions presenteert op de stand van Baars & Bloemhoff zijn L24 spuitlijm voor fineer. “Eindelijk een serieuze beurs voor de interieurbouw. Eigenlijk was er tot nu toe voor ons geen goede beurs. De beurzen van de Evenementenhal zijn te regionaal en de Bouwbeurs is weer te algemeen. Hier komt precies het goede publiek en deze beurs is nu, qua omvang, ook interessant voor de interieurbouwer en de meubelmaker.”

Ook bij de machineleveranciers en toeleverende industrie in de Brabanthal over het algemeen tevreden geluiden. Thijs Schoolkate van Tijhuis Houtbewerkingmachines maakt op dag 3 een voorzichtige tussenbalans op. “Wij zijn heel tevreden. Je ziet dat bedrijven nu ook aandacht krijgen voor zaken die niet direct met de machines te maken hebben, zoals bijvoorbeeld onze kanteltafels voor plaatmaterialen. Investeringen in dit soort ondersteunende producten werden de afgelopen jaren steeds uitgesteld, maar wij merken dat daar nu ook weer aandacht en dus geld voor is.“ Emilie Aarts van de firma Robland is aangenaam verrast door de kwaliteit van het publiek. “Wij staan hier ook om onze Nederlandse dealers te ondersteunen. Die zijn over het algemeen tevreden. Ik merk ook dat er veel gerichte belangstelling is, bijvoorbeeld voor onze BM-3000 CNC gestuurde boormachine. Vier jaar oud, maar nog niet zo bekend op de Nederlandse markt. Een goede beurs, dit is zeker geen verspilde tijd.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

X