4.9 C
Apeldoorn
maandag 26 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

100 Procent stofvrij frezen

ROTTERDAM – Bij de bewerking van divers plaatmateriaal komt (ongewenst) veel stof vrij. Vooral bij kwetsbare materialen of bij nestingbewerkingen kan het veel problemen opleveren, wanneer tijdens het frezen, stof en splinters terecht komen op of in het werkstuk. Om dit probleem de wereld uit te helpen brengen Leuco en Karat de derde generatie afzuigcyclonen op de markt: het Leuco Aerotech systeem.

Een grote stofproductie heeft een zwaar verontreinigd effect op de werkplek, brengt tijdverlies in verband met het regelmatig reinigen en heeft een hoge consumptie van perslucht tot gevolg.

Het nieuwe Leuco Aerotech systeem is een revolutionair frees‐ en afzuigsysteem voor CNC bovenfrees‐machines. Door de Aerotech turbine worden tijdens het frezen stof en splinters direct afgezogen door de cycloonwerking en naar de afzuiging van de machine gevoerd. De turbine verbetert de afvoer van stof en splinters aanzienlijk, houdt het materiaal schoon en de gebruikte frees blijft een stuk koeler. Hierdoor is stof op het werkstuk verleden tijd.

Eén systeem, twee functies

Het Leuco Aerotech systeem is zowel een opspan‐ en afzuigsysteem. Het design biedt verschillende mogelijkheden. Het is verkrijgbaar met een HSK 63F of SK30 (DIN) opname en heeft alle opspanmogelijkheden welke binnen de CNC‐frees techniek mogelijk zijn. Het Leuco Aerotech systeem is bovenal geschikt voor nesting bewerkingen en voor alle stof intensieve werkzaamheden.

Nadere informatie:
Karat
Telefoon: 010 – 245 26 30
www.karat.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X