15.1 C
Apeldoorn
woensdag 4 oktober 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Volgende EVD-dagen voorjaar 2019

WAGENINGEN – Het invullen van een Explosie-Veiligheids-Document (EVD) is voor veel ondernemers in de houtverwerkende industrie niet zo eenvoudig als het lijkt. Daarom organiseert SKH jaarlijks meerdere zogenaamde EVD-dagen.

Tijdens de EVD-dagen vult een deskundig adviseur samen met de specialist van het betreffende bedrijf het Explosie-Veiligheids-Document (EVD) in. Voor bedrijven die al in het bezit zijn van een EVD, maar het vermoeden hebben dat het document niet meer up-to-date is of wellicht incompleet; voor hen is het raadzaam om deze samen met de adviseur na te kijken en waar nodig aan te vullen of te actualiseren. De deskundig adviseur is een officiële Qex-certificaathouder, dus van een fabrikant of leverancier van houtstof-afzuiginstallaties, die de kennis bezit om een EVD op te stellen en ruime ervaring heeft op dit gebied.

Bedrijven die zich aanmelden moeten vooraf enkele foto’s aanleveren van de in hun bedrijf aanwezige machines/afzuiginstallatie(s) en deze, voorafgaand aan de EVD-dag, digitaal naar SKH opsturen, zodat de adviseur deze foto’s in het EVD kunnen verwerken. Vervolgens gaat de vertegenwoordiger van het betreffende bedrijf samen met de adviseur om tafel om het document op te stellen. Dit alles vindt plaats in het SKH-gebouw in Wageningen en kost slechts 3 – 4 uur. Na afloop beschikt het bedrijf over het vereiste Explosie-Veiligheids-Document (EVD) inclusief het bijbehorende Plan van Aanpak (PvA). Na afloop van de sessie krijgen deelnemers een Bewijs van Deelname uitgereikt.

De kosten voor deelname bedragen 600,00 euro (excl. btw) per bedrijf. Indien een bedrijf meerdere vestigingen heeft, dan dienen deze vestigingen zich apart in te schrijven.
De eerstvolgende EVE-dagen zullen weer plaatsvinden in het voorjaar 2019. De precieze data zijn op dit moment nog niet bekend. Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar mail@skh.nl. Zij ontvangen dan alle benodigde informatie.

Vorig artikel
Volgend artikel
- Advertisement -

Laatste nieuws

X