16.2 C
Apeldoorn
donderdag 21 september 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Verbouwing Smartply OSB-fabriek op schema

DARTFORD (VK)– Een jaar na een investering van 44,4 miljoen euro, ligt de upgrade van de OSB-fabriek van Medite Smartply in County Waterford op schema. Dit ondanks de verwachte tegenslagen als gevolg van de aanhoudende COVID-19-pandemie. Medite Smartply is onderdeel van Coillte, het grootste commerciële bosbouw- en landontwikkelingsbedrijf van Ierland.

De investering werd gedaan om de drogers te upgraden, die sinds 1996 continu in bedrijf waren. Straks levert de verbouwde fabriekslocatie een droog-, energie- en filtersysteem dat de grondstoffenefficiëntie en de betrouwbaarheid optimaliseert. Daarnaast vergroot de verbouwing de fabriekscapaciteit aanzienlijk.

Strategie en groeiplan

De eerste aankondiging van de investering kwam op een belangrijk moment omdat het bedrijf de productieniveaus wilde opschalen om aan de aanhoudende vraag naar haar OSB-platen te voldoen. Deze vraag is in 2020 en de eerste helft van 2021 niet afgenomen. De verbeterde output, als gevolg van de verbouwing, zal de productbeschikbaarheid nog verder verhogen. Hierdoor is het bedrijf in staat om bestaande klantenposities te ondersteunen en nieuwe kansen binnen de markt te ontwikkelen als onderdeel van de strategie en het groeiplan.

“We zijn verheugd dat ons werk tot nu toe zijn vruchten afwerpt. Ons team heeft efficiënt samengewerkt te midden van de onzekerheid van de pandemie om het schema te handhaven”, zegt Chris King, Managing Director bij Medite Smartply. “We leveren onze toonaangevende plaatproducten straks aan nog meer klanten, terwijl we ook een economische impuls geven aan de regio Waterford. Daarbij produceren wij een uniek product op duurzame wijze met de hoogste kwaliteit. We zijn dan ook trots dat we de beschikbaarheid van de producten voor ons internationale klantenbestand kunnen vergroten.”

Dit was de tweede significante investering die in de afgelopen vijf jaar in Smartply werd gedaan. In 2016 werd een bedrag van 59 miljoen euro in het bedrijf geïnvesteerd. De eerste prognoses tonen aan dat het project in het tweede kwartaal van 2022 voltooid zal zijn, waarvoor de vooruitzichten positief blijven.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X